Donaldas Kairys: ma ei tea, miks täna järsku nii lahked olime

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys Foto: Tairo Lutter

Saanud VTB Ühisliigas Moskva oblasti Himkilt hooaja esimese kaotuse, tõdes BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Donaldas Kairys, et lihtsate olukordade ja vabavisete realiseerimises ning lauavõitluses tuleb palju paremaks saada.

«Olime piisavalt heal tasemel, et mängus püsida ja lõpus vahe Himki jaoks peaaegu ohtlikuks vähendada. Aga kui annad mitmes olulises lõigus nii palju järele kui meie seda täna tegime, siis pole võimalik taolisi meeskondi võita,» kõlas leedulasest juhendaja kokkuvõte Euroliiga klubilt võõrsil saadud 73:80 kaotusele.

Kairys lahkas puudujääke: «Jätsime tabamata suure hulga lihtsaid viskeid korvi alt. Peame need sisse saama, teisiti pole võimalik. Kümme eksimust vabaviskejoonelt (Kalev tabas 17st vaid seitse – toim) – siin pole numbritele palju lisada. Aga peamine: lauavõitlus. See oli tegelikult murekoht juba esimeses, kuigi võidetud mängus. Peame vähemalt oma lauda kontrollima. Selleks on vaja olla jõulisem, julgem ja tugevam. Kui kaotad lauapalli, on kogu muu töö tühja läinud ja pead jälle 20 sekundit energiat kulutama.»

Kairys lisas, öeldut seejuures rõhutades: «Olime vastase vastu liiga lahked ja kenad. Ma tõesti ei tea, miks. Kohe alguses oli aru saada, et kohtunikud lubavad jõuliselt mängida. Himki kasutas selle ära ja sai kümnepunktilise edu. Meie muutusime agressiivsemaks alles teisel poolajal, aga sellest kahjuks enam ei piisanud.»

Hoolimata selgetest puudujääkidest vaatas Kairys siiski hooaja algusele positiivses võtmes. «Meeskonnas on piisavalt kvaliteeti ja see on kõige tähtsam. Me teame, kus peame eelkõige arenema. Olen täiesti kindel, et muutume iga nädalaga paremaks.»

Avavoorus Nižni Novgorodi vastu superpartii pakkunud, kuid täna kuue punktiga piirdunud Ivan Almeidale ei teinud Kairys etteheiteid. «Ta sai treeningul tõsise peahaava, mis vajas koguni seitset õmblust. Aga ta oli valmis lahingusse minema ja kuigi visked seekord ei tabanud, oli ta teist mängu järjest meie parim lauapallide arvestuses. Korvpall ei koosne ainult punktide viskamisest,» rääkis Kairys meeskonna senise liidri panusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles