Peatamatusse hoogu sattunud Djokovic võitis kolmanda suurturniiri järjest

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic võitis kolmanda turniiri järjest.
Novak Djokovic võitis kolmanda turniiri järjest. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

US Openi valitsejaks kerkinud Novak Djokovic võitis järgemööda juba kolmanda turniiri, alistades Shanghai Mastersi finaalis 6:3, 6:4 horvaadi Borna Corici.

Serblasel kulus võidu kindlustamiseks tund ja 37 minutit, Shanghais võidutses ta neljandat korda. 31-aastane Djokovic on nüüd järjest võitnud 18 kohtumist, viimati kaotas ta matši 10. augustil Rogers Cupil. Homme avaldatavas maailma edetabelis möödub ta Shanghai poolfinaalis Coricile kaotanud Federerist ja tõuseb ise teisele kohale.

Avasetis loovutas Djokovic oma servil vaid neli punkti ning läks ka teist setti 3:0 juhtima, enne kui Coric esimest korda servimurde kätte sai. Horvaadil oli seisul 3:2 veel üks murdepall ning seejärel päästis ta kolm matšpalli, murdis Djokovici servi ja tegi 5:3 pealt seisuks 5:4. Viimane sõna jäi siiski Djokovicile, kes vastas murdega ning on nüüd järjest võitnud 26 setti.

Viimati sai temalt seti kätte ameeriklane Tennys Sandgren, kes võitis US Openi teises ringis kolmanda seti kiire lõppmängu. Djokovici võiduseeria algas augustis Cincinnati Mastersil, kus temast sai ühtlasi esimene mängija, kes võitnud kõik üheksa Masters 1000 kategooria turniiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles