Maailmarekordi püstitanud Rataseppa motiveeris kihlumine

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp on kuues mees, kes läbinud 20-kordse ultratriatloni, aga pika puuga teistest kiiremini.
Rait Ratasepp on kuues mees, kes läbinud 20-kordse ultratriatloni, aga pika puuga teistest kiiremini. Foto: Jakob Meier

Rait Ratasepp on maailmarekordimees: 20-kordse ultratriatloni senine tippmark purunes Kanaari saartel enam kui 13 tunniga, kuid varu jäi kõvasti. «Kui sama asja teha lihtsamal rajal, siis me räägiks veel 20-tunnisest ajaparandusest,» selgitas raudmees. «Sellisel juhul oleks kogu see katsumus isegi meeldiv ja lihtne. See oli ka üks põhjus, miks ma Kanaaridele tulin – ma tahtsin teha seda kõige raskemates tingimustes ja näha, kas pean selle füüsiliselt vastu.»

Kui tavamõistusele tundub Ratasepa katsumus hoomamatuna – 20 päeva jooksul ujus ta kokku 76, sõitis rattaga 3600 ja jooksis 844 kilomeetrit, seda kõike ajaga 238:52.34 –, siis mehe enda jaoks läks kõik enamvähem valutult. «Ma võtsingi sihi, et iga päev võiks jõuda vähemalt 12 ja poole tunniga finišisse. See oli pigem tingitud sellest, et sellise katsumuse juures on väga oluline normaalne taastumisaeg. Mida kiiremini sa lõpetad, seda rohkem on aega puhata. Maailmarekordi püstitamine oli pigem meeldiv kõrvalnäht,» naeris ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles