Itaalia pääses üleminutitel häbist ja jääb A-divisjoni pidama

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia sangar Cristiano Biraghi (nr 15).
Itaalia sangar Cristiano Biraghi (nr 15). Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

UEFA Rahvuste liiga A-divisjoni kolmandas alagrupis näis korraks enam kui reaalne, et neljakordne maailmameister Itaalia peab 2021 mängima astme võrra madalamas divisjonis. Selg vastu seina olukorras suudeti siiski Poola võõrsil 1:0 alistada, seda Cristiano Biraghi 92. minuti väravast.

Itaallaste vorm esimesel Rahvuste liiga hooajal oli olnud kohutav: esmalt tehti kodustaadionil 1:1 viik Poolaga, siis kaotati mannetu mänguga 0:1 Portugalile. 0:0 viik Poolaga tähendanuks, et omavaheliste mängude arvestuses oleks eelis Itaalias löödud värava tõttu viimastel ja seega oleks azurridel olnud neil vaja viimasest mängust Portugalilga kindlasti punkti. Biraghi tõi aga kastanid tulest – nüüd on kindel, et Poola lõpetab grupis viimasena. Itaalia võib aga Portugali alistamise korral unistada veel finaalturniirist ja ajaloo esimese Rahvuste liiga tiitlist. Selleks ei tohi portugallased muidugi ka 20. novembril kodus Poolat alistada.

Teistes Rahvuste liiga õhtustes mängudes jätkus Baltikumi koondiste niru turniir. Leedu koondis pidi koduväljakul tunnistama Montenegro 1:4 paremust. Leedu on jätkuvalt 0 punkti peal ehk nad vajavad D-divisjoni kukkumise vältimiseks imet: ise tuleb võõrsil alistada Serbia ja Rumeenia (lüües sealjuures vähemalt kaks väravat) ning lootma, et viimased ei saa võõrsil kätte punkti Montenegrolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles