Sebastien Ogier kiitis Tommi Mäkineni otsust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner/Scanpix

Viiekordne maailmameister Sebastien Ogier avaldas, et talle meeldiks väga, kui Kris Meeke taasliituks autoralli MM-sarjaga. Autospordi andmetel on Meeke sõlminud lepingu Toyota rallimeeskonnaga, kuid ametlikult kinnitatakse uudist sellel nädalal.

Citroën loobus Meeke'i teenetest tänavu pärast Portugali MM-rallit, kui britt sõitis 12. kiiruskatsel teelt välja. Seejuures oli nii tal kui kaardilugejal Paul Nagle'il meeletult õnne, et nad õnnetuses tõsiselt vigastada ei saanud. 

Portugali avarii oli Citroëni meeskonna juhile Pierre Budarile viimane piisk karikasse: «Otsust polnud lihtne teha, sest see mõjutab nii juhti kui tema kaardilugejat, kuid see põhineb suures osas ohutusküsimustele, mis on mulle kui tiimipealikule murettekitavad. Seetõttu leidsime, et see otsus tuleb täide viia ennetava meetmena.»

Seni oli Meeke töötu, kuid Walesi ralli eel rääkis Tommi Mäkinen Autospordile: «Valmistume meeskonnas muudatusteks, aga praegu ei saa ma midagi täpsemalt rääkida. Töötame sel teemal jaapanlastega,» sõnas Mäkinen. 

Kuigi ka Ogier on minevikus Meeke’i uljat sõidustiili kritiseerinud, oleks tal Meeke’i MM-sarja naasmise üle hea meel. «Muidugi oleks tore teda taas meiega näha,» rääkis Ogier Autospordile.

«Ta on üks MM-sarja kiiremaid mehi. Inimesed võivad öelda, et ta pole oma karjääri jooksul olnud just järjepidev, aga ta oskab kiiresti sõita ning ta on võimeline rallisid võitma. Peale selle on ta suurepärane rallisõitja ja me teame, et fännid armastavad selliseid sõitjaid.»

Aasta 2014 - Monte Carlo ralli võitu tähistavad Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia, kolmanda koha saavutasid Kris Meeke ja Paul Nagle.
Aasta 2014 - Monte Carlo ralli võitu tähistavad Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia, kolmanda koha saavutasid Kris Meeke ja Paul Nagle. Foto: VALERY HACHE / AFP

Meeke vahetaks Toyotas välja Esapekka Lappi, kes Autospordi andmetel liitub ise Citroëniga. Prantsuse meeskonnaga sõlmis järgmiseks hooajaks teatavasti lepingu ka Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles