Kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov võttis kanda üllatava ameti

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Imre Foldi/AP

Eesti meeste epeekoondis sai uue peatreeneri, kelleks on maailmameister Nikolai Novosjolov. 

Epeemeeskond oli pikalt lõhkise küna ees. Märtsis lahkus senine meeste epeekoondise peatreener Igor Tšikinjov ametist ja asus juhendama Usbekistani vehklejaid. Seejärel asus meeskonda treenima Peeter Nelis, kes juhendas samal ajal ka Kristina Kuuske. Nelis pani pärast EMi aga ameti maha ning seni oli koondis treenerita. 

Nüüd asub ametisse aga kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov, kes alles juunis võitis Euroopa meistrivõistlustel hõbeda. Vehklemist ta ei jäta.

See ettepanek tuli minu jaoks võib-olla natukene vara

«Vehklemine on ala, mida ma armastan. Usun, et tunnen ka seda ala. Alustasin juba noorematega teadmiste jagamist. Miks mitte seda siis teha ka vanematega. See ettepanek tuli minu jaoks võib-olla natukene vara. Parema meelega oleksin võtnud selle pakkumise vastu pärast Tokyot. Aga praegu oli see koondise jaoks parim variant,» tunnistas ta pressikonverentsil.

Epeemeeskonda kuuluvad lisaks Novosjolovile ka Sten Priinits, Peeter Turnau ja Jüri Salm. 

«Tänan alaliitu usalduse eest otsuse tegemisel. Motiveerisin end armastusest spordiala vastu ja täitmata tulemuste ja unistustega. Minu esimene ülesanne on moodustada treening- ja võistlusplaan ning juhendada võistkonda võistlustel. Praeguste kandidaatide nimed on teil teada, jätkame tööd ja proovime teha ka muudatusi. Miinuseks on meie koondise kehv edetabeliseis,» rääkis Novosjolov. 

«OM-kvalifikatsioon toimub järgmise aasta kevadel. Selleks, et olümpiale pääseda, peame näitama häid ja stabiilseid tulemusi. Meile on jõukohane jõuda EMil vähemalt nelja hulka, MMil kuue hulka. Jätkame tööd projektiga 2024.»

Meile on jõukohane jõuda EMil vähemalt nelja hulka, MMil kuue hulka.

«Pöördun täna meie noorte poole, kes saaksid aru, et tänase pressikonverentsi kutse on alles põneva tee algus. Te peate oma suhtumist veelgi professionaalsemaks muutma. Ajudeta sportlased meie alal tippu ei jõua. See ei olnud vihje, see oli soovitus.»

Pole saladus, et meesvehklejatel pole rahaline seis kõige parem. «Proovime hakkama saada sellega, mis meil on. Kui tulemused paranevad, paraneb ka finantsseis.»

Kuna Novosjolov on nüüd koondise peatreener, kavatseb ta igale MK-etapile, kus on kavas ka võistkonnavõistlus, kohale minna. «Olen siis ise terve või katki, kohale ma lähen,» kinnitas vehklev treener. «Tervisega on mul praegu nii, et pean temaga hästi läbi rääkima. Olen aastatega kogenud mitmeid murekohti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles