Vehklev peatreener Novosjolov: treeneritöö on kunst, millest peab aru saama

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistkonnavõistlustel ei saa Nikolai Novosjolovil enam treeneri poole vaadata. 
Võistkonnavõistlustel ei saa Nikolai Novosjolovil enam treeneri poole vaadata. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti meeste epeekoondise pikaaegne liider Nikolai Novosjolov võttis vastu vastutusrikka rolli ning alustab tippsportlaskarjääri kõrvalt tööd koondise peatreenerina. «See peatreeneriamet on veidi liiga kõvasti öeldud, praegu olen pigem nagu juhendaja,» sõnas kahekordne individuaalne maailmameister.

Epeemeeskond oli pikka aega lõhkise küna ees. Märtsis lahkus senine meeste epeekoondise peatreener Igor Tšikinjov ametist ja asus juhendama Usbekistani vehklejaid. Seejärel treenis meeskonda Peeter Nelis, kes juhendas samal ajal ka Kristina Kuuske. Nelis pani pärast EMi aga ameti maha ning seni oli koondis treenerita.

Vehklemisliidu presidendi Margus Hansoni sõnul oli keerulisele olukorrale vaja lahendus leida ning tulevikku silmas pidades tehti pakkumine 38-aastasele Novosjolovile. Suurest armastusest ala vastu võttiski kaheksakordne tiitlivõistluste medalist pakkumise vastu, kuid parema meelega oleks ta teinud seda pärast Tokyo olümpiat.

Tuumik jääb samaks

Ent kuna Novosjolovi tervis pole enam noore mehe oma, tuleb tal paratamatult treeningukoormust vähendada. Miks mitte kasutada vabanenud aega Eesti vehklemise hüvanguks? «Ettepanek tuli minu jaoks võib-olla natukene vara, kuid olen treeneritööga tuttav ning praegu oli see koondise jaoks parim variant,» kinnitas Novosjolov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles