Ungari peatreener Marco Rossi: mina olen süüdi, ainult mina! (1)

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari koondise peatreener Marco Rossi.
Ungari koondise peatreener Marco Rossi. Foto: Ints Kalnins / Reuters /Scanpix

Ungari jalgpallikoondise itaallasest peatreener Marco Rossi tõdes pärast 3:3 viiki Eestiga, et kuigi kohtumise käigus tuldi kahel puhul välja kaotusseisust, pole ta tulemusega kaugeltki rahul. Meeskonna kehva kontsentratsiooni eest võttis Rossi vastutuse täielikult enda peale.

«Olime 20 minutit enne mängu lõppu 2:1 juhtimas, aga siis löödi meile kaks uskumatut väravat. Kui lüüakse üks säärane, siis on see ebaõnn. Kui kaks, siis uskumatu. Aga ma ei taha rääkida halvast õnnest, vaid sellest, et me tegime vigu, mida ei juhtuks, kui austaksime vastast piisavalt palju.

Enne tänast ei olnud Eesti löönud Rahvuste liigas ainsatki väravat, aga täna lõi kolm. Näitasime rünnakul paremat kvaliteeti, aga tegime kaitses liiga palju vigu. See on minu vastutusala. Esimeses kolmes mängus see mul õnnestus, täna mitte. Ja see on minu viga.

Kui tegime kolm päeva pärast väga head partiid nii palju vigu, siis on küsimus keskendumises ja tähelepanematuses. Kui Eesti lööb meile kolm väravat, siis esmalt on seda keeruline mõista, aga peamine vastutaja on treener. Vahet pole, kuidas need sündisid. Kordan, et peame iga vastast austama, aga kui Eesti polnud enne tänast löönud ainsatki väravat, siis järelikult olid neil mingid probleemid. Aga täna lõid nad kolm…» rääkis Rossi.

«Üks positiivne aspekt siiski on. Mängijad ei andnud alla, vaid reageerisid 2:3 kaotusseisu jäämisele õigel moel – võitlesid kiiresti viigivärava ja tekitasid veel paar võimalust võiduvärava löömiseks. Kodus peame Eestit võitma. Kui oleme kontsentreeritumad ja on natukenegi rohkem õnne, siis loodetavasti võidame.

Seejärel ootab meid mäng seni ainult võite tunnistanud Soomega. Soome pole Brasiilia, aga on võitnud neli mängu järjest ilma endale ühtegi väravat laskmata ja olnud väga kindlad. Enne tänast olime meiegi kindlad. Tõsi, meil oli olnud veidi halba õnne, aga täna me ei olnud kindlad.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles