Video: snuukrituus teenis üheksa minutiga 19 000 eurot ja vinge au

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksimumskooriks tohib punaseid kuule sisse lüüa ainult koos järgneva mustaga.
Maksimumskooriks tohib punaseid kuule sisse lüüa ainult koos järgneva mustaga. Foto: Caro/Neumann/Scanpix

Snuukrimaailmas on kõikvõimalike tiitlite kõrval suurim au saada ühe lauaskäiguga pähe 147 silma ehk teha laud puhtaks lüües punaste punktikuulide järel sisse ainult seitse lisapunkti andev must kuul. Esimest korda sai sellega võistlusmängus hakkama Steve Davis aastal 1982 ja ca veerandsajand hiljem pani nimekirja 142. märkme Thepchaiya Un-Nooh.

Tai snuukrimängijast sai Inglismaa meistrivõistlustel kolmas mees, kes sel hooajal 147-skoori kirja saanud. Tema enda karjääris oli see teine juhus – esimest korda jõudis ta snuukri unelmate skoorini kaks aastat tagasi. Sellega teenis Un-Nooh kohe 15 000 inglise naela ja lisaks on tal selge esikoht turniiri kõrgeima breigi arvestuses, millega kaasneks veel 2000 lisanaela. Eurodes teeb see summaks 19 400.

Eesti ühe breigi rekord on Andres Petrovi 130, mille mees sai kirja septembris kohalikul karikaetapil.

Korra on snuukriajaloos nähtud turniiril breigiskoori 148 – 2004. suutis hariliku maksimumi ületada Leo Fernandezi eksimusest (free ball ehk kui pärast viga ei jää nähtavale ühtegi punast palli, võib sisse lüüa selle asemel suvalise muu värvi) Jamie Burnett. Kõrgeim teoreetiline punktiskoor, mille võib ühe lauaskäiguga saavutada on seega 155.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles