Eesti U19 koondis lõpetas EM-valikturniiri viigiga Soome vastu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U19 koondis
Eesti U19 koondis Foto: Ain Liiva

Eesti U19 jalgpallikoondis pidas oma EM-valikturniiri viimase kohtumise Rakvere Linnastaadionil Soome vastu, mis lõppes 0:0 viigiga.

Mäng algas kohe mitmete võimalustega, kuid ohtlikumad olid Soome rünnakud. Nii pidi esimesel poolajal mitmel korral otsustavalt mängu sekkuma Eesti koondise väravavaht Kristen Lapa, kes oli oma ülesannete kõrgusel ja tõrjus mitu ohtliku pealelööki.

Eestlaste poolelt suutsid esimesel poolajal hea olukorra tekitada meeskonna kapten Markus Soomets, kuid olukord tõrjuti nurgalöögiks. Veidi hiljem sai löögile Alex Matthias Tamm, aga löök lendas üle värava. Teisel poolajal oli imeline võimalus Mark Andreas Lepik, kelle löögi Soome koondise väravavaht tõrjus.

Mängu lõpus suutsid soomlased palli ka Eesti väravavõrku saata, aga varem oli fikseeritud suluseis. Mõni minutit hiljem oli lähedal ka Eesti omavärav, kuid taas näitas Lapa väravas head tööd hoides värava puhtana.

Mäng lõppes väravateta viigiga, mis tähendab, et Eesti saagiks jäi üks punkt ning alagrupi neljas koht. Soome teenis kokku kaks punkti ja saavutas kolmanda koha Alagrupi võitis täiseduga Itaalia, teiseks tuli nelja punktiga Taani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles