Lappi avaldas, miks ta Toyotast Citroëni kolis

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: TGR

Kaks hooaega Toyota meeskonnas sõitnud 27-aastane Esapekka Lappi liitub uuest hooajast Citroëniga ning asub sõitma viiekordse maailmameistri Sebastien Ogier kõrval.

«See on minu arenemise jaoks väga hea võimalus,» rääkis Lappi WRC koduleheküljele ning lisas, et pärast kahte aastat Jari-Matti Latvala ning aastat Ott Tänaku kõrval soovib ta veidi inspiratsiooni saada ka Ogier'lt. 

Kuigi Citroën C3 WRC autoga pole keegi pärast eelmise aasta Hispaania rallit võidurõõmu maitsnud, usub Lappi, et autol on võimeid küll ja veel. «Olen kindel, et autol on potentsiaali, nagu ka meeskonnal, kellel on pikk ajalugu ja WRC-sarjas kogemusi. Faktil, et Pierre (meeskonna pealik Pierre Budar – toim) mind värvata tahtis, oli samuti mu otsuses suur kaal.»

Budari sõnul on Lappi jätkuvalt arenemisvõimeline ning noortesse sõitjatesse panustamine on Citroëni DNAs. «Esapekkal on kindlasti ideaalne profiil. Andekas, kohusetundlik ja keskendunud: sellise profiiliga peaksid nad moodustama Sebastieniga täieliku ja võimsa paari.»

Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen kinnitas, et tal on kahju, et Lappi Toyotast lahkub. «Muidugi mul on väga kahju, et Esapekka otsustas meie juurest uue väljakutse nimel lahkuda, ent soovime talle tulevikuks kõike head.»

Heade sõnadega saatis Lappi teele ka Toyota autotööstuse president Akio Toyoda. «Teie eelmise hooaja võit Soome rallil oli silmapaistev. Te avaldasite muljet. Esapekka, oled oma noorusliku suhtumisega toonud meeskonnale tohutult motivatsiooni. Tänavu oli mul Soome rallil võimalust vahetult pealt näha, kuidas sa oma fänne väärtustad ning kui palju sind armastatakse,» kirjutas Toyoda pressiteate vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles