Kris Meeke andis mõista, et tunnistab Ott Tänakut Toyota esisõitjana

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ametlikult Toyota rallimeeskonnaga liitumisest teatanud Põhja-Iirimaa veteransõitja Kris Meeke avaldas enda Facebooki-lehel intervjuu, mille ta Toyota meeskonnale andis.

Et tegemist on Toyota enda meeskonna poolt esitatud küsimustega, on tekst üpriski vaba kõikvõimalikest teravatest nurkadest. Jutt käib enamasti Meeke'i seotusest Toyotaga ja tema muljetest, eesmärke puudutatakse vaid riivamisi.

Neist rääkidas ütleb Meeke, et «tahan nautida ralliautoga sõitmis ja aidata Toyota MM-tiitlini /.../ ma ei tulnud siia paati kõigutama», millest võib välja lugeda, et põhja-iirlane möönab, et alustab 2019. aasta hooaega tiimi kolmanda sõitjana.

* * *

Kris Meeke'i intervjuu Toyota meeskonna pressiteenistusele

Mis tunne on tagasi olla?

«Suur rõõm ja au. Kolm aastat tagasi istusin Tommi Mäkineniga maha ja arutasin Toyotaga liitumist, aga see oli tollal kõigest visioon. Pidanuksin esmalt leppima võistlustevaba hooajaga, aga samas tahtsin kaasa teha täispika hooaja, milleks mul polnud varem kordagi võimalust avanenud.

Tommi sai minu vaatevinklist aru, aga tema nägemuse selgus ja loogika ei läinud mul meelest ja isegi kui olin otsuse langetanud, kahtles osa minust, kas lasin soodsa võimaluse käest. Olen rõõmus ja tänulik, et mulle see võimalus uuesti anti.»

Millised on esimesed muljed meeskonnast?

«Auto esitused räägivad iseenda eest ning ma ei suuda ära oodata, millal tekib mul võimalus sellega võistlema hakata. Ilma igasuguse kahtluseta kuulub Toyota auto kiireimate sekka ja selle taga seisab uskumatult tugev meeskond.

Aga väga tähtis on ka kultuur. Seal leidub Jaapanile omast austamist ja autunnet, mis on värskendav ja tervitatav. Ma ei suudaks välja mõelda paremat kohta, kus töötada. Kõik, mida Tommi mulle kolm aastat tagasi rääkis, on nüüd teostunud. Ta on teinud asju enda moodi, aga sellega on hõlbus kohaneda, sest neljakordse maailmameistrina oskab ta näha asju rallipiloodi vaatevinklist. Toyotas ootab mind ees terviklik keskkond, mida, kui aus olla, ei pidanud ma [rallimaailmas] enam võimalikuks.»

Kuidas täpselt sinu Toyotaga liitumine toimus?

«Kõik teavad, mis sel hooajal juhtus (Citroen otsustas keset hooaega Meeke'i vallandada - toim) ja pärast seda otsustasin mõnda aega vaikida ja omaette olla. Vahetevahel ongi kõige õigem mitte reageerida. Selle aja jooksul sain aru, et eelmised 18 kuud olid olnud väga nauditavad.

Otsustasin, et ei lase oma ajal rallispordis, mida armastan, niisama õhku haihtuda. Minu motivatsioon tõusis kõrgele ja pärast Soome rallit helistasin kõigile tiimipealikele ja ütlesin, et kui võimalus avaneb, siis ootan innuga nende kõnet. Vestlus Tommiga jätkus ja kui ta küsis, kas ma olen sõitjatööst huvitatud, polnud mul mõtlemisaega vaja.»

Mis on sinu eesmärgid esimesel hooajal Toyota roolis?

«Väga selged. Tahan nautida ralliautoga sõitmis ja aidata Toyota MM-tiitlini. Nii lihtne see kõik ongi. Ma ei tulnud siia paati kõigutama, vaid olen lihtsalt erakordselt põnevil kõige eesootava üle.»

Toyota rallipärand on laiaulatuslik. On see sinu jaoks tähtis?

«Absoluutselt. Kui ma üles kasvasin, olin rallifänn täpselt sel ajal, kui Toyota eelmist korda tipus oli, kui meeskonnas sõitsid legendid nagu Carlos Sainz, Didier Auriol ja Juha Kankkunen. Nende vägevate nimede jälgedes käia on imeline.

Lisaks võitsin oma esimese tiitli Toyota roolis. Olin 16-aastane ja lugesin oma vennale kaarti, kui võitsime 1986. aasta Toyota Corollaga kohalikud meistrivõistlused. Seega põhjuseid, miks ma end Toyotas meeldivalt tunnen, on rohkesti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles