11 põhjust, miks LeBron on planeedi suurim sportlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Los Angeles Lakersi värske täiendus LeBron James. FOTO: Harry How/Getty Images/AFP/Scanpix
Los Angeles Lakersi värske täiendus LeBron James. FOTO: Harry How/Getty Images/AFP/Scanpix Foto: Harry How

Los Angeles Lakersi staarmängija LeBron James on spordimaailma superstaar. Aga tema mõju ulatub ka spordist välja poole, mis teebki temast ülemaailmse superstaari. BBC reastas 11 näidet, mis tõestavad, kui suure tähega tegemist on.

1. Ta on rohkem väärt kui Messi ja Drake

Celebrity Net Worthi andmetel on Jamesil varandust 440 miljoni dollari eest. Korvpalli mängimise eest teenib ta aastas 35,65 miljonit dollarit. Näiteks Lionel Messi varandust hinnatakse 400 miljoni dollari peale. Võrdluseks, räpikuulsuste Drake’i ja Eminemi varasid hinnatakse mõlemal 100 miljoni dollari peale.

2. Tal on rohkem jälgijaid kui Cara Delevingne’il

Jamesil on ainuüksi Instagramis 43 miljonit jälgijat. Näiteks Stephen Curryl on 22,1 miljonit jälgijat, endisel Los Angelese korvpallikuningal Kobe Bryantil 8,9 miljonit. Tenniseässa Serena Williamsi tegemistel hoiab Instagrami vaheldusel silma peal 10 miljonit jälgijat.

Jamesi fännide hulk teeb silmad ette ka spordivälistele kuulsustele. Näiteks on Inglise näitlejal ja modellil Cara Delevingne’il 41,4 miljonit jälgijat, popmuusikastaaridel Lady Gagal 30,3 miljonit ning Adelel 32,4 miljonit. Küll aga jääb James selles valdkonnas maha Drake’ist, keda jälgib 48,8 miljonit kasutajat.

3. Rihanna on Jamesi suur fänn

Rihanna lausa armastab Jamesi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#StuntBackSundays #StillMood

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

4. Lil Wayne esines tema 21. sünnipäeval

2005. aastal esines räpistaar Lil Wayne Jamesi sünnipäevapeol. Peole oli võimalik tulla ka lihtsurelikel, kes pidid pileti eest maksma 50 kuni 300 dollarit. Kogu tulu läks heategevuseks.

5. Beyoncé ja Jay-Z esinesid tema pulmas

2013. aastal abiellus James oma pikaaegse kallima Savannah Brinsoniga. Nende pulmas astusid üles Beyoncé ja Jay-Z, kes esitasid laulu «Crazy In Love».

6. Ta on üks kolmest sportlasest, kellel on Nike’iga eluaegne leping

James sõlmis Nike’iga eluaegse lepingu 2015. aastal. See oli esimene kord, kui Nike avalikult sellisest tehingust teatas. Samas eeldati, et ilmselt oli Nike’il varasemalt sarnane leping ka Michael Jordaniga. Hiljem teatas Nike eluaegsest lepingust ka Cristiano Ronaldoga.

7. Ta on filmitäht

Mäletate filmi «Space Jam», kus mängis kaasa Michael Jordan? Peagi ilmub film «Space Jam 2», kus Jordani liidrirolli võtab üle James. Näitlejaamet pole Jamesile sugugi võõras. Ta on mänginud ka Eesti kinodes jooksnud filmis «Trainwreck».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? ? ?

A post shared by SpringHill Entertainment (@springhillent) on

8. Ta omab kahte protsenti Liverpooli jalgpalliklubist

2011. aastal ostis James kaks protsenti Liverpooli osalusest. Kui toona maksis ta oma osaluse eest 6,5 miljonit dollarit, siis nüüd hinnatakse tema osaluse väärtuseks 32 miljonit dollarit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reds!! ??? Get that semi-final W!! @liverpoolfc ? #SFG? #LFC⚽

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

9. Ta rajas oma enda kooli

Selle aasta alguses avas James kooli, mis on mõeldud ebasoodsas olukorras olevatele lastele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@ipromiseschool ?? #WeAreFamily #MoreThanAnAthlete

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

10. Ta on rohkem kui sportlane

Kui ta räägib, inimesed kuulavad teda. Ta on üritanud oma staatust ära kasutada nii poliitiliselt kui sotsiaalselt. James on tihti osaline olnud ka erinevates liikumistes. 2014. aastal kandis ta enne mängu särki sloganiga «Ma ei saa hingata». Need olid politsei liigse jõukasutuse tõttu surnud Eric Garneri viimased sõnad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#wewillnotshutupanddribble

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

11. Ja ta on korvpallis päris hea

Mõned tema saavutused:

  • 3 NBA meistrisõrmust
  • 4 NBA hooaja väärtuslikuma mängija tiitlit
  • 3 NBA finaalseeria väärtuslikuma mängija tiitlit
  • 14 NBA tähtede mängu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles