Mati Sepp on purjetamise maailma edetabelis 6. kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Sepa meeskond
Mati Sepa meeskond Foto: Aivo Kallas

Rahvusvahelise purjetamisliidu World Sailing uues maailma edetabeli väljalaskes on matšpurjetaja Mati Sepp tõusnud kuu aja taguse paremusjärjestuse seitsmendalt positsioonilt kuuendale reale.

“Kuues koht värskelt ilmunud Match Race maailma edetabelis tähistab meie tiimi kõige stabiilsemat hooaega - kõikidel võistlustel, kus osalesime, jõudsime alati poolfinaali. Esikoha võitsime grade 2 taseme regattidel Soomes ja Itaalias ning hõbemedali augustis Tallinnas toimunud Euroopa meistrivõistlustel. Hooaeg on plaanis lõpetada detsembris grade 2 regatiga Bahreinis, kus edukas esinemine võimaldaks tõusu maailma esikolmikusse,” sõnas Mati Sepp.

Esisajasse mahub eestlastest lisaks Sepale ka Harles Liiv 84. asetusega. Edetabeli kõrgeim koht aga kuulub šveitslasele Eric Monninile.

Maailma edetabel

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles