Vanale koerale uusi trikke ei õpeta: järjekordne venelane jäi dopinguga vahele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpiamängudel sai Aleksei Korovaškov (vasakul) koos Ilja Pervuhhiniga kahekanuul 1000 meetri distantsil pronskmedali.
Londoni olümpiamängudel sai Aleksei Korovaškov (vasakul) koos Ilja Pervuhhiniga kahekanuul 1000 meetri distantsil pronskmedali. Foto: FRANCISCO LEONG / AFP / Scanpix

Venemaa sportlaste õiguste ennistamisest on möödas vaevu kuu, ent juba jõudis taas üks venelasest tippsportlane dopinguga vahele jääda. Viiekordne kanuusprindi maailmameister Aleksei Korovaškov sai nelja-aastase võistluskeelu.

26-aastane Korovaškov, kes võitis 2012. aastal Londoni olümpiamängudelt pronksmedali, on esimene venelane, kes patustab keelatud ainetega pärast 20. septembrit, mil WADA taastas enda kehtestatud nõudeid kõrvale jättes RUSADA liikmelisuse. Venemaa kajaki- ja kanuuspordi liidu peasekretär Jelena Išakova kinnitas, et Korovaškovile määrati tõesti nelja aasta pikkune karistus, vahendab portaal Insidethegames.biz.

Pole veel teada, mis ainet Korovaškov kasutas, kuid Išakova märkis, et tegu oli «pikkadel distantsidel sooritusvõimet parandava ainega». «Selle tarvitamise loogika ei ole meile teada,» lisas ta.

Rio mängudest jäi Korovaškov koos nelja kaasmaalasest saatusekaaslasega eemale, sest WADA uurimine leidis, et tema vastu on tõendeid keelatud ainete kasutamise kohta. ROK andis otsustusõiguse venelaste osalemise üle edasi alaliitudele ning Rahvusvaheline Kanuuspordi Liit jättis viie Venemaa sportlase võistluskeelu jõusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles