Postimees TV: Putin istus rooli ja tegi koos kõrge külalisega Sotši vormelirajal kiired ringid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehele, kes ratsutab palja ülakehaga Siberi jõgede kallastel või lendab kotka seljas (väidetavalt), on paar ringi vormel 1 rajal tühiasi. Kui aga vaja võõrustada kõrget külalist, võtab Vladimir Putin ette sellegi katsumuse.

Venemaad külastas Egiptuse president Abdel-Fattah el-Sisi ning Putin soovis talle Sotši autodroomil näidata, mida suudab venelaste uus riigilimusiin. Uus autotootja Aurus tuli hiljuti välja Senati nimelise mudeliga, mis on välisilmes saanud selgeid mõjutusi nii Rolls-Royce'ilt kui ka Mercedeselt.

Mais kasutas Putin ametisse vannutamisel Senati pikendatud kerega versiooni ja istus mõistagi tagaistmel. Nüüd sättis president end aga rooli taha ning näitas El-Sisile, mida Senati 4,4-liitrine hübriidajamiga V8-mootor teha suudab. Auruse teatel kiirendab tanki meenutav limusiin nullist sajani vaid kuue sekundiga ning kuna tegu on siiski Venemaaga, pakub auto «enneolematut kaitset nii ballistiliste kui ka plahvatavate relvade eest».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles