Levadia teenis juubelimängus Tuleviku vastu raske võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel alistas Tallinna Levadia oma 20. sünnipäeva tähistanud mängus kodustaadionil Viljandi Tuleviku 2:1.

Mängus hakkas juhtuma alles sisuliselt kohtumise viimasel veerandtunnil. Esmalt läks Levadia 73. minutil mängu Roman Debelko väravast 1:0 juhtima. Kolm minutit hiljem viigistas Gerdo Juhkam seisu. Levadia võiduvärav sündis 81. minutil, kui täpne oli Nikita Andrejev.

Levadia hoiab Eesti meistrivõistlustel teist kohta. 33 vooruga on neil kogutud 75 punkti, mängu vähem pidanud Floral on punkte 74. Liider Nõmme Kaljul enne 33. vooru mängu Tartu Tammekaga 78 punkti. Tulevik on 26 silmaga seitsmendal kohal.

Intervjuu Viljandi Tuleviku äärekaitsja Gerdo Juhkaminga:

Intervjuu FC Levadia kaitsja Dmitri Krugloviga:

Kohtumine täispikkuses järelvaadatavana:

Enne mängu

Otsepilti näitab mängust Postimees, aga kel võimalik, tasub kindlasti Kadriorgu kohale minna, sest sissepääs on Levadia 20. sünnipäeva puhul prii ning kahe poolaja vahel pakutakse pealtvaatajatele torti.

Väljakul pidutsemiseks aega ei jää. «Austame kõiki vastaseid ning teame, et igaks mänguks peame võidu saavutamiseks hästi valmistuma, täielikult keskenduma ning andma endast maksimumi,» kommenteeris Levadia peatreener Aleksandar Rogic. «Lühike koondisepaus võimaldas meil hooaja viimasteks mängudeks ettevalmistusi teha. Oleme väga motiveeritud ning tahame teha hea soorituse.»

Viljandi poolt sai enne kohtumist sõna Raiko Mutle: «Asi on meie kõigi jaoks selge – mäng tuleb raske, vastane on tugev ja tabeliseisu arvestades ka kindlasti kõrgelt motiveeritud. Aga sellistest rasketest kohtumistest on palju õppida kui oma keskendumine ja fookus paigas hoida ning oma mänguplaanist ja eesmärkidest kinni pidada. Igaljuhul läheme lahingut andma. Maksimumiga.»

Kui hooaja lõpuni on jäänud veel neli mängu, kaotab Levadia liiga liidrile Nõmme Kaljule kuue punktiga. Flora, nagu mainitud, on punkti kaugusel, aga pidanud ühe mängu vähem.

Tulevik ja Tallinna Kalev peavad veel võitlust seitsmendale-kaheksandale kohale – neid lahutab kolm punkti. Teoorias võib Tulevikule järgi jõuda veel ka üheksa silmaga kaotav Kuressaare. Tõusta pole mulkidel enam kuhugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles