Tänak MM-tiitlist: seis on lihtne, peame mõlemad rallid võitma

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänak on järgmisel nädalavahetusel toimuva Hispaania ralli eel ootusärev – MM-tiitli heitlus jätkub. Vahe Thierry Neuville’iga on 21 punkti, Sebastien Ogier’ga 14 punkti.

«Meil on endiselt tiitliheitluses võimalused olemas ning me ei anna alla. Seis on nüüd lihtne: me peame viimased kaks rallit võitma ning vaatama, mis juhtub,» rääkis Tänak Toyota pressiteate vahendusel.

Hispaania ralli on teatavasti eriline, kui reedel sõidetakse kruusateedel, kuid laupäeval ja pühapäeval pannakse end proovile asfaldil. Tänaku sõnul on viimased esitused nii kruusal kui asfaldil andnud talle enesekindlust, kuid mõistagi on arenguruumi. «Meil oli ralli eel hea test, kus nägime, mille kallal veel enne rallit töötada.»

Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen usub, et meeskond teeb Hispaanias korralikke tulemusi. Tema kinnitusel on testil tehtud muudatused teinud autod lahtisel kruusal paremaks, kuid asfaldil ollakse niikuinii kiired. 

Soomlase sõnul on tema usk Tänakusse vankumatu. «Kaks rallit enne lõppu on põnev jälgida MM-tiitli võitlust nii sõitjate kui tootjate vahel. Ott läheb maksimumi peale välja, kuid usun, et seda teevad ka tema rivaalid.»

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles