Ametlik: Kontaveidil on võimalus teha Eesti tenniseajalugu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Wu Hong/EPA/Scanpix

WTA kinnitas, et Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 21.) pääseb 30. oktoobrist 5. novembrini Zhuhais toimuvale WTA eliitturniirile.

WTA eliitturniirile ehk hooaja lõpus toimuvale tenniseturniirile WTA Elite Trophy pääsevad hooaja jooksva edetabeli põhjal tennisistid, kes asuvad tabelis kohtadel 9-19 ning lisaks jagatakse välja üks vabapääse. Esimesel kaheksal kohal asuvad tennisistid mängivad samal ajal WTA finaalturniiri. 

Jooksvas hooaja edetabelis hoiab Kontaveit küll 20. kohta, ent kuna paar mängijat on turniirilt langenud (nt Serena Williams), kutsutakse Kontaveit ametlikult Hiinas toimuvale turniirile mängima. 

Kontaveidist saab nõnda esimene Eesti tennisist, kes on taganud pääsme hooaja lõpus toimuvale turniirile. Kaia Kanepi kutsuti küll 2012. aastal Elite Trophy eelkäijaks peetavale meistrite turniirile, ent ei võtnud sellest vigastuse tõttu osa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles