Prantsusmaa imelaps sihib olümpiakulda

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Läinud suvel Prantsusmaa jalgpallikoondisega maailmameistriks kroonitud Kylian Mbappe soovib osaleda olümpiamängudel. Eesmärk on mõistagi olümpiakuld.

«Mul on veel palju asju teha. Ma soovin kõik saavutada,» sõnas 19-aastane ründaja väljaandele RMC Sport. «Prantsusmaaga on mul endiselt võitmata Euroopa meistrivõistlused ja miks mitte osaleda olümpiamängudel. Me kõik teame, et Pariisi Saint-Germainil puudub Meistrite liiga trofee,» jätkas Mbappe.

Järgmised suveolümpiamängud peetakse 2020. aastal Tokyos. Olümpiamängude jalgpalliturniiril kuuluvad rahvuskoondisesse kuni 23-aastased mängijad ja kolm kogenumat pallurit. Prantsusmaa jalgpallikoondis krooniti olümpiavõitjaks 1984. aastal Los Angelese mängudel.

Lisaks kuulub PSG pallivõlur maailma parima jalgpalluri ehk Ballon d’Ori 30 kandidaadi hulka, kuid seda auhinda ei soostunud Mbappe kommenteerima. «Need jutud pole siin teretulnud. Räägime sellest hiljem,» lausus Mbappe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles