Vetteli karistus teeb Hamiltoni tiitlivõidu veelgi lihtsamaks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: CLIVE MASON / AFP

Kui Lewis Hamilton suudab USA GP-l Sebastian Vettelit vähemalt kaheksa punktiga edestada, on ta 2018. aasta F1-maailmameister. See ülesanne läks reedeste sündmuste tõttu just veidi kergemaks, sest Vettel kukutatakse pühapäevases stardirivis kolm kohta tahapoole.

Ferrari esisõitja sai karistada intsidendi eest esimesel vabatreeningul. Charles Leclerc käis oma Sauberiga ekslemas ja tõi rajale naastes kaasa portsu kruusa. Kohtunikud otsustasid raja puhastamiseks tuua välja punased lipud ehk kõik sõitjad pidid boksi naasma. Vettel tegi seda aga liiga kiiresti ehk ei võtnud punaseid lippe märgates hoogu piisavalt maha.

Vettel ise on sajaprotsendiliselt veendunud, et ta käitus olukorras õigesti. «Kohtunikud olid väga täpsed – nad ütlesid, et mul kulus aeglustamiseks 27,7 sekundit. Ma nägin punast lippu, võtsin hoo maha, vaatasin ringi, et kus võiks mingi auto äkki seinas kinni olla, kus see võiks üheksanda-kümnenda kurvi kandis olla, ja aeglustasin siis veelgi, et reeglitega vastavuses olla. Nende hinnangul kulus mul liiga kaua aega,» vahendab sakslase sõnu RaceFans.net. Vetteli sõnul oleks ta veelgi aeglasemalt sõites seadnud end ohtu, sest keegi teine võinuks talle selja tagant otsa sõita.

Sky Sportsi otse-eetris kommenteeris Vetteli karistust ka tema endine ülemus, Red Bulli boss Christian Horner, kes nimetas F1-sarja kõige idiootsemaks reegliks, et sõitjaid karistatakse eksimuste eest stardirivis kaugemale kukutamisega. Horneri sõnul tuleks tulevikus rakendada lihtsalt rahatrahve.

Punaste lippude kehtimise ajal liiga kiiresti sõitmise eest on tänavu karistatud nüüd kolme sõitjat – Daniel Ricciardot Austraalias ja Esteban Oconit viimasel võistlusel Jaapanis. Reegel hakkas kehtima sellest hooajast.

Vettel kaotab neli etappi enne hooaja lõppu Hamiltonile 67 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles