Olümpiajuhid kompavad e-sporti, sest nii kiiresti ei arene ükski teine spordiala või -valdkond

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris näitas Soome telekanal YLE2 laupäeva õhtul neli tundi otseülekannet Londonis toimunud videomängu «Counter Strike: Global Offensive» tippturniirilt FACEIT Major. Saalis oli tuhandeid piletiga pealtvaatajaid, nad elasid kaasa suurel ekraanil näidatud videomängulahingutele, kus eesmärk oli vastasmängija karakter ära tappa. FOTO: Lauren Hurley /EPA/Scanpix
Septembris näitas Soome telekanal YLE2 laupäeva õhtul neli tundi otseülekannet Londonis toimunud videomängu «Counter Strike: Global Offensive» tippturniirilt FACEIT Major. Saalis oli tuhandeid piletiga pealtvaatajaid, nad elasid kaasa suurel ekraanil näidatud videomängulahingutele, kus eesmärk oli vastasmängija karakter ära tappa. FOTO: Lauren Hurley /EPA/Scanpix Foto: Lauren Hurley

On laupäeva õhtu ning õues juba pime, sest käes on sügis. Täiesti tavaline perekond, kel kombeks nädalavahetustel vaadata üheskoos tippspordi teleülekandeid, on õhtusöögi lõpetanud ja võtnud elutoa diivanil-tugitoolides sisse oma lemmikasendid.

Õhtu tähtsündmus on algamas – riiklik, täies mahus maksumaksja üleval peetav telekanal alustab peagi otseülekannet Londonis toimuvalt tippturniirilt. Võistlustules on ka rahvuskaaslased, aga maailma tippkonkurentsi oleks põnev jälgida ka ilma nendeta!

Siiani normaalne jutt kisub nüüd aga kummaliseks, sest spordialaks on e-sport, täpsemalt videomäng «Counter Strike: Global Offensive» ehk jookse-ja-tapa-mäng, mille eesmärk ekraanil nähtavas virtuaalreaalses ruumis vastasmängija karakter surnuks tulistada.

Eelnevad kolm lõiku pole pilguheit tulevikku, vaid olevik. Kuu aega tagasi, 22. septembri õhtul näitas Soome rahvusringhäälingu kanal YLE2 neli tundi otseülekannet GS:GO võistluselt. Järjekordne tõestus, et traditsioonilisel spordimaailmal pole võimalik e-spordist mööda vaadata. Kas oodata on põrkumist või põkkumist?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles