Northugi elulooraamat võib kalliks maksma minna

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aylar Lie
Aylar Lie Foto: Oyvind Nordahl Naess / VG / SCANPIX / Code 90000

Skandaalse Norra tippsuusataja Petter Northugi sel nädalal ilmunud elulooraamat peatub ka tema suhtel endise pornostaari ja modelli Aylar Liega. Iraani päritolu Norra modell sai aga pahaseks ning ähvardab Northugi raamatu lettidelt korjata.

Lie ja Northug hakkasid semmima 2011. aastal, veidi pärast seda, kui Northug oli lahku läinud oma elu armastusest Rachel Nordtömmenist. Suusataja kirjutab oma suhtest Liega üsna avameelselt ning kirjutab ka naise abordist. Samas lükkab Northug ümber Norras levinud kuulujutud nagu Lie oodanuks tema last.

Lie sai kirjutatu peale aga nüüd pahaseks, sest Northug ei küsinud talt sellise delikaatse info avaldamise eest luba. Naine nõuab advokaat John Christian Eldeni vahendusel, et teda puudutavad peatükid raamatust eemaldatakse ning kui seda ei juhtu, ähvardab ta Northugi elulooraamatu üldse lettidelt korjata. Välistatud pole ka kohtutee.

Petter Northug
Petter Northug Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Raamatu väljaandja, kirjastuse Pilar esindaja sõnul oli Lie aga raamatu sellisel kujul ilmumisega nõus. «Ta aitas isegi selle ilmumisele kaasa. Tema praegune meelemuutus on meie jaoks üllatav,» rääkis kirjastuse esindaja Magnus Rønningen TV2-le. 

Elden saatis Dagbladetile aga tekstisõnumi, milles kirjeldas, et raamat rikub tema privaatsust ning sisaldab ebakorrektseid avaldusi. Ta rõhutas, et kirjastus ei võtnud nendega vahetult enne raamatu ilmumist ühendust ning Lie pole puhtandit näinudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles