Messi vigastus tähendab ühe ajastu lõppu (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: Joan Valls / ZUMAPRESS.com

Pärast Cristiano Ronaldo liitumist Torino Juventusega oli selge, et kahe maailma parima jalgpalluri omavahelisi mõõduvõtmisi me enam nii tihti ei näe. Kuid eile Lionel Messi vigastus tähistab ootamatult ühe ajastu lõppu.

Messi sai vigastada eile Hispaania kõrgliiga mängus, kui murdis õnnetult käe. See tähendab, et argentiinlane peab palliplatsi kõrval olema vähemalt kolm nädalat.

Järgmisel nädalal mängitakse Hispaanias aga järjekordne El Clasico, kui Barcelona võõrustab pühapäeval Madridi Reali. Esimest korda pärast 2007. aastat ei jookse klassikalises vastasseisus platsile Ronaldo ega Messi.

Too kohtumine toimus 2007. aasta 23. detsembril FC Barcelona kodustaadionil Camp Nou ja lõppes Reali 1:0 võiduga, ainsa värava lõi 35. minutil Julio Baptista. Retrohõngu andmiseks olgu kirja pandud ka tolle ligi 11 aastat tagasi peetud mängu koosseisud:

Barcelona: Victor Valdes; Gabriel Milito, Carles Puyol (77. Gianluca Zambrotta), Rafael Marquez, Eric Abidal; Andres Iniesta, Xavi Hernandez (80. Bojan Krkic), Yaya Toure, Deco (57. Giovanni dos Santos); Ronaldinho, Samuel Eto'o. Pingile jäid: Eidur Gudjohnsen, Thierry Henry, Lilian Thuram ja Albert Jorquera.

Real: Iker Casillas; Gabriel Heinze, Fabio Cannavaro, Pepe, Sergio Ramos (88. Miguel Torres); Wesley Sneijder (78. Fernando Gago), Mamadou Diarra, Robinho (82. Arjen Robben); Julio Baptista, Ruud van Nistelrooy, Raul. Pingile jäid: Marcelo, Guti, Javier Saviola, Jerzy Dudek.

Barcelona ja Madridi Real on ajaloo jooksul omavahel La Ligas kohtunud 176 mängus, millest Barcelona on võitnud 70 ning Real 72, viiki on mängitud 34 korral.

Messi on karjääri jooksul löönud El Clasicotes 26 väravat, Ronaldo saldoks jäi 18 väravat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles