Blogi: Hamilton ei suutnud Austinis meistritiitlit kindlustada, USA etapi võitis Räikkönen (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA GP.
USA GP. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Mercedese esisõitja Lewis Hamilton saavutas Austinis peetud USA etapil kolmanda koha ja suurendas vormel 1 sarja üldarvestuses edu Ferrari piloodi Sebastian Vetteli ees 70-punktiliseks, kuid ei suutnud meistritiitlit kindlustada. 

Enam kui viieaastase pausi järel teenis etapivõidu Ferrari sõitja Kimi Räikkönen, kes tegi suurepärase stardi ja möödus Hamiltonist juba esimeses kurvis. Virtuaalse turvaauto ajal mängis Mercedes boksistrateegia ümber ning jahtis esikohta kahe boksipeatusega. See aga ei õnnestunud ja Hamilton pidi leppima kolmanda kohaga. Räikköneni ja Hamiltoni vahele mahtus 18. (!) kohalt alustanud Red Bulli sõitja Max Verstappen.

Esimesel ringil Red Bulli piloodi Daniel Ricciardoga kokku põrganud Vettel möödus eelviimasel ringil Hamiltoni meeskonnakaaslasest Valtteri Bottasest ja noppis neljanda koha punktid. Seega lahutab tiitlinõudlejaid nüüd 70 punkti. Bottas lõpetas USA etapi viiendal kohal.

Esiviisikule järgnesid ja punktikohale jõudsid Nico Hülkenberg, Carlos Sainz juunior (mõlemad Renault), Esteban Ocon (Force India), Kevin Magnussen (Haas) ja Sergio Perez (Force India). Ricciardo katkestas mootoriprobleemide tõttu.

Enne USA etappi:

Hamilton hoiab neli etappi enne hooaja lõppu Ferrari piloodi Sebastian Vetteli ees 67-punktilist edumaad. Mis aitaks Hamiltoni juba Austinis viiekordseks maailmameistriks? Ta peab teenima kaheksa punkti rohkem kui Vettel (vaata erinevaid stsenaariume).

  • Hamilton võidab ja Vettel on kolmas või madalamal kohal;
  • Hamilton lõpetab teisena ja Vettel on viies või madalamal;
  • Hamilton lõpetab kolmandana ja Vettel on seitsmes või madalamal;
  • Hamilton lõpetab neljandana ja Vettel on kaheksas või madalamal;
  • Hamilton lõpetab viiendana ja Vettel on üheksas või madalamal;
  • Hamilton lõpetab kuuendana ja Vettel jääb punktideta.

Kui Hamilton lõpetab seitsmendana või madalamal, siis pole Vetteli lõppkoht oluline – maailmameister ei selgu Austinis.

Austinis alustab esikohalt Hamilton ning tema kõrvalt saab lähte Vetteli meeskonnakaaslane Kimi Räikkönen. Teisest reast pääsevad rajale Valtteri Bottas Mercedesega ja Daniel Ricciardo Red Bulliga ning kolmanda rea moodustavad Vettel ja Force India sõitja Esteban Ocon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles