Ajaloo pikima tennisematši sangar kiitis Wimbledoni revolutsioonilise muudatuse heaks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Isner 2010. aastal
John Isner 2010. aastal Foto: Alastair Grant/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kui Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril on edaspidi viimases setis seis 12:12, mängitakse võitja selgitamiseks otsa kiire lõppmäng. Reeglitemuudatus on hea idee, avaldas BBC eetris arvamust ajaloo kahes pikimas mängus osalenud John Isner (ATP 10.).

Isner, kes madistas 2010. aastal Wimbledonis Nicolas Mahuti vastu lõpuks kolm päeva, sai ajaliselt 11 tundi ja viis minutit kestnud mängus kirja 6:4, 3:6, 6:7 (7), 7:6 (3), 70:68 võidu. Viimast setti mängiti üle kaheksa tunni.

Isneri nimele jääb ka suurte slämmide ajaloo pikkuselt teine mäng: ikka Wimbledonis, aga aastaks 2018. Kevin Anderson osutus temast poolfinaalis 26:24 paremaks. Niisiis on ta igati teema ekspert. «Ma olen varemgi avalikult öelnud, et 12-tasa on hea seis ja mu arvamus pole muutunud,» sõnas ta. «Tänavune Wimbledon oli kahtlemata selle tõuke allikaks, sest graafik läks meeste poolfinaalide ja naiste finaaliks sassi.»

USA lahtistel mängitakse juba praegu otsustavas setis kiiret lõppmängu. Ameeriklane loodab, et reeglit muudetakse ka Austraalias ja Prantsusmaal. «Nad võiks kutsuda seda Isneri reegliks,» naljatles maailma 10. reket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles