Skandaali keskmes olev Cristiano Ronaldo naaseb Manchesteri (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torino Juventuse jalgpallur Cristiano Ronaldo kohtub täna võõrsil Manchester Unitediga, kus temast sai superstaar.
Torino Juventuse jalgpallur Cristiano Ronaldo kohtub täna võõrsil Manchester Unitediga, kus temast sai superstaar. Foto: Alberto Gandolfo

Jalgpalli Meistrite liigas mängitakse täna ja homme alagrupiturniiri kolmas voor, mille oodatuim kohtumine leiab aset täna õhtul. Torino Juventuse superstaar Cristiano Ronaldo naaseb Manchester Unitedi koju Old Traffordile, kust tema teekond maailma parima jalgpalluri tiitlini eelmisel kümnendil alguse sai.

2009. aastal Unitedist Madridi Reali siirdunud Ronaldo on seejärel mänginud Old Traffordil vaid ühe korra – 2013. aasta kevadel Meistrite liiga kaheksandikfinaali kordusmängus. Toona võttis Manchester Unitedi publik portugallase vastu maruliste ovatsioonidega, ehkki ta kuulus vastasmeeskonda.

Ilusad mälestused

Fännid tervitavad Ronaldot palavalt ilmselt tänagi, sest tema pakutud ilusad mälestused on eriti hinnas ajal, mil meeskond pole viis hooaega järjest Inglismaa meistritiitli au maitsta saanud. Manchester United aga Ronaldo naasmise puhul erilisi aktsioone ei korralda.

Kui 2013. aastal muutis staadioniteadustaja tava ning luges esmalt ette kodumeeskonna rivistuse, et jätta viimaseks enne avavilet välja hõigatud nimeks Ronaldo (võte õnnestus perfektselt, pannes staadionitäiel rahval sipelgad mööda selga jooksma), siis praegu ei saa ega taha United seda endale lubada. Põhjuseks portugallase vastu esitatud tsiviilhagi, kus teda süüdistatakse vägistamises.

Man Unitedi ja Juventus mäng on tähtis ka H-alagrupi tabeliseisu silmas pidades. Praegu on Juventus kuue punktiga liider ja United nelja punktiga teine. Valencial on tabelis üks ja Berni Young Boysil null punkti. Kui United peaks täna ja kahe nädala pärast Torinos peetava kordusmängu peale koguma alla kahe punkti, satutakse keerulisse seisu.

Ramosel tekkis konflikt

Tiitlikaitsja Madridi Reali olukord on hapu: sarjades on viies eelmises mängus löödud üks värav ning saadud kirja neli kaotust ja üks viik. Meistrite liigas jäädi viimati võõrsil 0:1 alla Moskva CSKA-le, laupäeval koduliigas Levantelt saadud kaotuse järel nõudsid pealtvaatajad peatreeneri Julen Lopetegui vallandamist, lehvitades selle märgiks valgeid taskurätikuid.

«Ma ei saa kinnitada midagi muud peale selle, et teisipäeval olen ma Madridi Reali peatreener. Mis juhtub ühe kuu või aasta pärast, ma ei tea. Keskendun olevikule. Teame, et olukord pole heade killast, aga meil on veel aega seda muuta. Võitlemine on osa Reali DNAst,» sõnas Lopetegui eile.

Valitsevatest pingetest andis märku ka treeningul juhtunu, mille jäädvustasid telekaamerad. Meeskonna kaptenil Sergio Ramosel tekkis tõsine konflikt talle jõulise vea teinud noormängija Sergio Reguiloniga. «Tegelikult juhtub sääraseid asju päris tihti, aga see pole õigustus. Reageerisin valesti,» kirjutas Ramos hiljem Twitteris vabandamisi.

Meistrite liiga tänased mängud

Kell 19.55

  • Ateena AEK – Müncheni Bayern
  • Berni Young Boys, Valencia
Kell 22.00
  • Amsterdami Ajax – Lissaboni Benfica
  • Hoffenheim – Lyoni Olympique
  • Donetski Šahtar - Manchester City
  • AS Roma – Moskva CSKA
  • Madridi Real – Plženi Viktoria
  • Manchester United – Torino Juventus
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles