Hamilton süüdistab tulemuses Mercedest: ilma tehniliste probleemideta oleks sõidu tulemus erinev olnud (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: James Moy

Lewis Hamilton ei olnud pärast USA GP-d rahul masina toimimisega ning uskus, et hea tulemus jäi tehniliste probleemide taha.

Valtteri Bottase Mercedesel avastati pärast kvalifikatsiooni probleem veepumbaga. Kontrolli käigus selgus, et ka Hamiltoni masin annab sarnast informatsiooni ning seetõttu vahetas Mercedes oma mõlemal vormelil enne sõitu veepumbad ära.


«Minu võistlusmasin oli veel hommikul tuhandeks jupiks laiali, nii et see ei olnud sõidu ajal päris ideaalne. Tõenäoliselt kui meil poleks sellist hommikut olnud oleks ka sõidu tulemus erinev olnud,» rääkis Hamilton Autospordile.

«Tegelikult mõjutasid sõitu mitmed pisiasjad, millest me oleme lühidalt ka rääkinud. Rajal oli veidi detaile, mis kahjustasid auto põhja ja sinna kadus nii mõnigi sajandik. Samas ma pean nõustuma, et olud olid kõigil samad ja ilmselt juhtus sarnane asi ka teistega,» lausus Hamilton.

«Meil oli tegelikult masinaga veel üks probleem, mille meeskond just avastas, aga me ei tea hetkel veel öelda, kui palju aega me selle tõttu kaotasime. Kindel on see, et ilma selle probleemita ei oleks meie rehvide kulumine nii suur olnud ja oleksime saanud kahe peatuse asemel ühe teha,» seletas Hamilton olukorda.

Hamilton lõpetas sõidu kolmandana, kui ei suutnud viimastel ringil mööduda Red Bulli piloodist Max Verstappenist. Esikoha saavutas Ferrari piloot Kimi Räikkönen. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles