Venemaa treener läks maadluse MMil matikohtunikule kallale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadlus.
Maadlus. Foto: Tairo Lutter

Venemaa maadlustreenerit Džambulat Tedejevit ootab pikk võistluskeeld, sest ta ründas Budapestis peetaval maadluse MMil pärast finaalmatši lõppu matikohtunikku.

Venemaa koondise treener ei olnud rahul, et tema hoolealune Gadžimurad Rašidov jäi kuni 61 kg kaalukategooria meeste vabamaadluse finaalis alla kuubalasele Yowlys Bonnele, vahendab portaal Insidethegames.biz. Tasavägises matšis jäi Rašidov 2:5 kaotusseisu, jõudis viigini, kuid lõouks oli kohtunike hinnangul parem ikkagi kuubalane. Lõpugongi kõlades kukkus Tedejev kohtunikku sõimama, sest leidis, et tema hoolealusele jäeti punkt andmata.

Treeneri suust tulev jutt oli nii ropp, et kohtunik näitas talle kollast ja kohe seejärel ka punast kaarti, mispeale Tedejev õigusemõistjale kallale hüppas ja teda tõukas. Tedejev juhatati saalist vilekoori saatel välja ning Maailma Maadlusliit teatas, et 1993. aastal ise kuni 90 kg meeste seas Euroopa meistriks tulnud Tedejevit enam MMil maadlussaali ei lubata. Soojendusalas võib ta küll oma sportlasi juhendada, kuid mati äärde enam ei pääse. Esmaspäeva õhtul said venelased veel kaks pronksmedalit, seda juba ilma Tedejevi otsese abita.

Alaiidu eetikakomisjon võib halvimal juhul Tedejevile määrata võistluskeelu, mille sisse mahuvad ka 2020. aasta Tokyo olümpiamängud. Tõenäolisem on aga kuue kuu pikkune karistus.

Džambulat Tedejev (paremalt kolmas) pärast Rio olümpiamänge koos koondisekaaslastega president Vladimir Putini vastuvõtul.
Džambulat Tedejev (paremalt kolmas) pärast Rio olümpiamänge koos koondisekaaslastega president Vladimir Putini vastuvõtul. Foto: Mikhail Klimentyev / TASS / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles