Epp Mäe kaotas maadluse MMil pronksimatši Rio olümpiavõitjale (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe pronksimatš
Epp Mäe pronksimatš Foto: Kuvatõmmis

Epp Mäe pidi maadluse MMil naiste raskekaalus leppima viienda kohaga, jäädes 0:4 alla Erica Elizabeth Wiebele, Kanadast pärit Rio olümpiavõitja.

Pronksimatš
 

Kumbki maadleja ühtegi korralikku heidet ei teinudki ning Wiebe sai 30 sekundit enne vaheaega Mäe passiivsuse tõttu 1:0 edu. Kuigi eestlanna suutis kanadalanna nina ka veriseks lüüa ning väljakule tulid meedikud, ei seganud see vastast põrmugi - teise perioodi alguses läks Wiebe juba 2:0 ette.

Kuigi Mäe oli viimastel minutitel aktiivsem, suutis Wiebe rünnakud tõrjuda ning ise veel punkte teenida. Seisuga 4:0 matš ka lõppes ning Wiebe sai kaela oma karjääri esimese MM-medali. Mäe teenis MM-medali viimati 2015. aastal.

Miinusring

Mäe astus kolmapäeval matile kasahhitar Elmira Sõzdõkova vastu ja väljus sealt 5:3 võitjana. Ees ootab seega pronksimatš Rio olümpiakulla Erica Elizabeth Wiebe vastu.

Kaheksandikfinaal

Matš algas palju rahulikumalt, kui avaringis ja sportlased veetsid rahulikult aega teineteist kombates. Lõpuks sai maksvusele kiirus – kui Gray läks rünnakule, sai ta haarde kätte, Mäe eest suutis ameeriklanna aga ära putkata ning vastase rünnaku enda kasuks pöörata. Eestlanna sai terve matši peale vaid korra vastase normaalsesse haardesse, seda esimese kolmeminutilise perioodi lõpus, aga selle suutis Gray edukalt ära kaitsta.

Et Gray pääses kullamatšile, sai Mäe võitlust jätkata miinusringis.

Avaring:

Mäe matš oli nagu eestlasele kohane – algul ei saanud vedama. Onyebuchi alustas üliagressiivselt ja surus loetud sekunditega Mäe matilt välja. Poole minuti möödudes olid tema edunumbrid juba 4:0, minut hiljem 6:0. Siis alustas tagasitulekut Mäe, kuid hinge mindi tõmbama vastase 7:2 edus.

Teisel poolajal jõudis Mäe kärmelt skoorini 6:7 ja kui kellal oli jäänud käia veel kaks minutit, mindi sel seisul ka matile maoli maadlema. Esmalt vedas Onyebuchi paaril korral eestlanna üle, aga kogenud Mäe suutis tema haarde murda ja ise initsiatiivi haarata. Loetud sekunditega sai Mäe vastase selili ning kohtunik vilistas matši lõppenuks – raske, aga teenitud võit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles