Postimees TV: meenutame maailma parima korvpalluri, Michael Jordani NBA debüüti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Michael Jordanist sai 1984-85 hooajal esimene NBA kollanokk, kes lõpetanud hooaja meeskonna parimana neljas kõige tähtsamas statistikas – punktides, resultatiivsetes söötudes, lauapallides ja vaheltlõigetes. Jordan kuulus kõigis 82 mängus Chicago Bullsi algrivistusse, aga tema päris esimene mäng unelmate korvpalliliigas oli tänasel kuupäeval, 26. oktoobril - Washington Bullets alistus 109:93.

Debüütmängus sai Jordan 40 minutiga kirja 16 punkti, 7 resultatiivset söötu, 6 lauapalli ja suisa 4 blokeeritud viset. See oli tema edasist hooaega arvestades väga kasin tulemus, sest suisa 76 matšis viskas ta 17 punkti või enam.

Jordani esimese NBA-hooaja kõige uhkem sooritus sündis 2. veebruaril, kui Bulls alistas Detroit Pistonsi. Noormehe kontole kogunes selles matšis uskumatuna näivad 49 punkti. Topeltduubli tõid täis 15 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles