Tartu võrkpall pistab käe käsipallimekasse

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kevadel mängis Tartu Bigbank Võru publiku ees Balti liiga finaalturniiril. Siin juubeldatakse pärast pronksiduellis saadud võitu Tallinna Selveri üle.
Eelmisel kevadel mängis Tartu Bigbank Võru publiku ees Balti liiga finaalturniiril. Siin juubeldatakse pärast pronksiduellis saadud võitu Tallinna Selveri üle. Foto: Margus Ansu

Võrkpalli Credit24 meistriliiga liider Tartu Bigbank võõrustab järgmisel nädalavahetusel Jekabpilsi meeskonda mitme asjaolu kokkulangevusel Eesti käsipallipealinnas Põlvas.

3. november kujuneb Põlvas tõeliseks vollepäevaks: kell 16 kohtub TÜ/Bigbank naiskond sealse spordikeskuse saalis Kaunasega ja kolm tundi hiljem Bigbanki meeskond Serviti käsipallurite kodutandril Mesikäpa hallis Jekabpilsiga.

«Oleme igal aastal tahtnud ühe või kaks mängu teha kuskil lähipiirkonnas. Mullu käisime Võrus ja läks väga hästi,» selgitas Bigbanki mänedžer Hendrik Rikand otsuse sünnilugu. «Nüüd langesid aga asjad sõna otseses mõttes kokku. Mõtlesime ise Põlvasse minekule väga tõsiselt. Siis helistas aga Hanno Pevkur (võrkpalliliidu president – toim), kes viibis parasjagu Põlvas ja kus kohalikud avaldasid soovi võrkpalli näha. Kõik klappis.»

Kuna 3. novembril peab ka Tartu Ülikooli korvpallimeeskond oma Eesti-Läti liiga kohtumise Tallinna Kalev/TLÜ-ga kodusaalis (mida jagatakse võrkpalluritega), langeski valik tolle kuupäeva kasuks.

«Kui Võru on vana vollelinn ja sinna oli turvaline minna, siis Põlva mõjub kindlasti intrigeerivamalt. Eks saame näha, kas käsipallipublik vilistab meid välja või plaksutab soojalt. Peame ka arvestama, et Jekabpils toob alati kohale bussitäie fänne. Usutavasti pakume rahvale toreda elamuse,» sõnas Rikand.

Lisaleegionär pandi ooterežiimile

Ehkki hooaeg on alanud kenasti ning ühisliigas hoitakse nelja võidu ja ühe kaotusega liidrikohta, mõeldakse endiselt, kas meeskond vajab piiri tagant täiendust või mitte.

«Hooaja alguses oli võtmeküsimus, kas Hindrek Pulk vajab väärilist vahetusmeest. Praegu näib ta igati tervise juures olevat, pealegi ütles just ise: «Pole vaja muretseda, mina mängin igal juhul.» Nüüd on aga kerge murekoht, kuidas paraneb Stefan Kaibaldi põlv. Eelmisel nädalal sai ta sinna kolmanda süsti ja arstide sõnul peaks nüüd olema taas suuteline täie koormusega pingutama,» kirjeldas ka Andrei Ojametsa abitreeneri kohuseid täitev Rikand.

Ta võttis olukorra kokku: «Oleme praegu kannatlikud, aga hoiame silmad pidevalt lahti. Kui Stefani jalg kannab, ei hakka enne uut aastat ilmselt kedagi juurde tooma. Sel juhul saame pärast karikavõistluste otsustavaid heitlusi taas hinnata, kas meil on jõudu puudu või mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles