Hunt püsib ebaõnnele vaatamata NFLi statistilises tipus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt (nr. 92)
Margus Hunt (nr. 92) Foto: Stacy Revere/AFP/Scanpix

NFLi hooaja algul tackles for loss (TFL) ehk palli mängu panemise punktist tagapool vastase maha murdmise statistikas terve liiga peale esikohta hoidnud Margus Hunt on praeguseks langenud teiseks. Seegi on ülimalt muljetavaldav statistika, kui arvestada, et eestlase viimased kolm mängu on erinevatel põhjustel läinud aia taha.

Indianapolis Coltsi esindav Hunt sai kolme vooru taguses kohtumises New England Patriotsiga vigastada juba matši üsna varajases faasis ja tagasi väljakule ei pääsenudki. Lisaks jäi tal sama põlvehäda tõttu vahele poolteist nädalat tagasi peetud lahing New York Jetsiga. Möödunud pühapäeval oli eestlane taas valmis vastaseid murdma, aga Buffalo Billsi ründajad osutusid nii äpudeks, et enamiku aja mängust valdasid palli hoopis Coltsi mehed. Vähestele võimalustele vaatamata sai eestlane Billsi vastu kirja ühe TFLi.

Kokku on Hunt hooaja peale kogunud statistikasse 10 TFLi, mis annab liiga üldstatistikas kõva teise koha – seda positsiooni jagab eestlane Los Angeles Ramsi kaitsja Aaron Donaldiga. Ühe korra enam on vastase maa murdnud Dallas Cowboysi Demarcus Lawrence.

Muud Hundi statistilised näitajad: 13 omapäi vastasem mahamurdmist (liiga 267. koht), 4 mängujuhi kottipanekut ehk sacki (25.), üks põhjustatud pallikaotus (32.) ja vastaste poolt pillatud palli kätte saamine (12.). Õnnestunuks meie mehel mängus Billsiga kinni püüda talle ootamatult sülle kukkunud pall ja see paari meetri kaugusele touchdowniks joosta, jagaks ta selles arvestuses kaitsemängijate seas liidikohta.

Hundil on võimalus oma numbreid parandada taas pühapäeval, kui Colts jahib kaheksandas mängus hooaja kolmandat võitu Oakland Raidersi vastu. Võõrustajad on kuuest mängust võitnud seni ühe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles