Federer alustas pensionipõlveks valmistumist ootamatu ostuga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto aastast 2010, mis näitab, et Roger Federeri ühistranspordihuvi pole midagi liiga uut. Tõsi, trammiga sõitis ta Estorili turniiri reklaamklipi tarbeks.
Foto aastast 2010, mis näitab, et Roger Federeri ühistranspordihuvi pole midagi liiga uut. Tõsi, trammiga sõitis ta Estorili turniiri reklaamklipi tarbeks. Foto: FRANCISCO LEONG/AFP/Scanpix

Roger Federeri karjäär on lõpusirgel. Kas legendaarne šveitslane mängib profitennist veel kaks aastat, et lüüa kaasa Tokyo olümpiamängudel või näeb teda väljakutel kauemgi? Igatahes andis Federer väga selgelt aimu, et tema mõtted liiguvad vaikselt juba pensionipõlvele.

«Pärast karjääri lõppu ei kavatse ma diivanile istuma jääda,» rääkis Federer NZZile. «Ma ostsin hiljuti ühe vana 60ndatest pärit autobussi ja ootan juba sellega ringi reisimist. Euroopa on pisike, kõik on käe-jala juures ja ringireisimine on lihtsam kui kunagi varem. Ma tahaksin külastada kõiki neid linnu ja riike, kus käisin mängijana – seekord täiesti lõõgastununa ja ilma spordiga kaasneva pingeta.»

Maailma edetabelis kolmandat kohta hoidev Federer rõhutas samas, et ta kavatseb nautida ka paigal püsimist. «Hetkel saan ma ühes kohas paigas püsida kolm-neli nädalat jutti. Ootan aega, mil saan kauem kodus olla,» rääkis Federer, keda ootavad kodus abikaasa Mirka ja neli last. «Sain väikese maitse sellest, mis võiks olla, suhu, kui kaks aastat tagasi vigastatud olin. See oli oivaline.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles