PM Kataloonias: punktitabeliliider Neuville Tänakut suurimaks rivaaliks ei pea (1)

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Valitseva maailmameistri Sébastien Ogier' ees enne Kataloonia rallit seitsme punktilist edu hoidev Thierry Neuville tunnistab, et Ott Tänak on olnud viimastel rallidel kõige kiirem, kuid arvab, et tänavuse MM-tiitli jagavad siiski kaks prantsuse keelt kõnelevat sõitjat.

Thierry, rallipargis räägivad peaaegu kõik Oti imelisest kiirusest viimastel rallidel. Kas sinul ja Sébastienil on midagi sellele vastu panna?

Oleneb. Türgis ei olnud ta kuskil, ta oli kaugel taga. Samas Soomes teadsime, et ta on teistest kiirem. Saksamaal oli ta juba eelmisel aastal väga-väga kiire ja sõitis väga hästi. Walesis olid kõik Toyotad taas kiired. Keegi ei suutnud neile terve nädalavahetuse jooksul vastust leida. 

Kataloonias peaksime mängu astuma meie ning Oti ja Sébi kiirusele vastama. Minu peamine rivaal on siin muidugi Sébastien. Ta on punktitabelis minu otsene konkurent. Keskendun talle rohkem kui Otile. Saab olema huvitav.

Kas võime Kataloonias näha olukorda, kus pead sõitma üle oma piiri?

Ei usu. Proovin alati seda piiri mitte ületada. Piiri peal sõita on okei, kuid selle ületamine pole hea. Seda võib üritada mõnel katsel, näiteks punktikatsel, aga piire ületades on tasuks ilmselt katkestamine.

Kui kõik kolm tiitlipretendenti sõidavad maksimumi piiril, siis kas püsib oht, et üks teist teeb vea? Tänavu pääsesite kolmekesi koos poodiumile vaid Korsikal. 

See kuulub mängu juurde. Sõidame piiri peal, vigu on raske vältida. Kõik on teinud vigu. Samas loodan, et suudame kõik sel nädalalõpul puhtalt sõita, tehnilised probleemid ei pääse meid kummitama ja pakume MM-tiitlile väärilise lahingu.

MM-sarja liiderkolmik Korsika ralli poodiumil
MM-sarja liiderkolmik Korsika ralli poodiumil Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP

Kas Kataloonia ralli võitja võivad otsustada reedesed kruusakatsed?

Jah. Autode seaded, rehvitaktika, teeolud võivad seal sisse teha kõige suurema vahe. Eriti keeruline on see meile, kes läheme rajale esimestena. See ei saa olema lihtne, kuid nii keerulistel katsetel olen varasemalt suutnud edu saavutada. Näis, mis reede toob.

Ott Tänak vihjas hiljutises intervjuus, et kui keegi räägib pidevalt, et ta pole surve all, siis ilmselt ta just on seda. See jutt oli vihjatud sulle. Kas sa siis oled surve all või mitte?

See oleneb, kas lubad endale pingeid panna või mitte. Ausalt öeldes olen ma kõigi teistega võrreldes kõige paremas olukorras. Ott pole kunagi olnud maailmameister, mina pole seda samuti suutnud. Igaüks meist kolmest soovib tiitlit tänavu võita, kuid vaid ühel läheb õnneks. Ma ei tunne, et mul oleks selles osas mingit survet. Olen aasta algusest oma töö ära teinud, meil on olnud paljudel rallidel vingeid lahinguid, kus olen suutnud Sébastieni ka viimasel katsel edestada. Oleme oma tööga hakkama saanud ning oleme pärast Portugali püsinud punktitabelis liidrikohal. Võib-olla tunnen survet, kui MM-tiitel selgitatakse Austraalia ralli viimasel katsel.

Olukorras, kus oled nii pikalt olnud MM-tiitli heitluses esikohal, on sul ka kõige rohkem kaotada.

Kindlasti, kuid reeglid on kõigile samad. Kui oled punktitabelis esimene ja stardid seetõttu katsetele esimesena, ei saa selle üle nuriseda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles