Matemaatikatund: Tänak, Ogier ja Neuville lähevad hooaja viimasele katsele vastu kõik 222 punkti pealt, kui ... (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville jahivad kõik MM-trofeed.
Ott Tänak, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville jahivad kõik MM-trofeed. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Hetkeseis autoralli MM-sarjas on selline: Thierry Neuville on 189 punktiga liider, Sebastien Ogier kaotab talle seitsme ja Ott Tänak 22 punktiga. Aga kõigil kolmel on veel igati reaalne šanss tulla maailmameistriks. Tõttöelda oleks isegi veidi loogiline, et kõik kolm meest on viimase ralli viimase kiiruskatse eel tabelis 222 punkti peal.

Just sellise matemaatikatehtega tuli välja Kataloonia ralli eel WRC-sarja koduleht. Et kõik kolm meest läheksid novembris 7,18 kilomeetrit pikale Wedding Bells punktikatsele võrdsetelt (virtuaalsetelt) punktidelt, peab juhtuma järgnev:

  • Tänak peab võitma Kataloonia ralli ja sealse punktikatse ning juhtima Austraalias
  • Ogier peab jääma Kataloonias teiseks, saama neli lisapunkti Power Stage’ilt ja olema ka Austraalias teine.
  • Neuville – kolm, kolm ja kolm ehk kolmandad kohad Katalooniast ja selle punktikatselt ning sama positsioon Austraalias.

See tähendaks mõistagi ülipaeluvat finišiheitlust, kus jäme ots oleks aga Ott Tänaku kätes – kui peaks juhtuma midagi erakordset ja kõik mehed punktikatsel kuivale jääma, tooksid kuus rallivõitu tiitli eestlasele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles