Tänaku ülivõimas seeria sai hoogu juurde

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: TGR

Ott Tänak jätkas Kataloonia rallil katsevõiduga muljetavaldavat seeriat. Ainsa rallisõitjana on ta võitnud sel hooajal kiiruskatseid kõigil üheteistkümnel seni kavas olnud rallil.

Kataloonia rallil oli ta võitmatu teisel kiiruskatsel, edestades tiitlikonkurente Sebastien Ogier' 4,1 sekundiga ja MM-sarja üldliidrit Thierry Neuville'i 4,5 sekundiga. Pärast kolmandat katset tõusis Tänak aga ralli üldliidriks. Tõsi, katsel jäi ta alla tiimikaaslasele Jari-Matti Latvalale.

Viimati jäi Tänak katsevõiduta eelmisel aastal Korsika rallil, mis tähendab, et eestlane on vähemalt ühe kiiruskatse võitnud suisa 21 rallil järjest.

Kokku on Tänak MM-sarjas võitnud 139 kiiruskatset. Viimasel kahel hooajal on Tänak mõlemal saanud MM-sarjas parima aja täpselt 33 kiiruskatsel. Tänavu põrmustas ta selle tulemuse juba enne Soome rallit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles