Analüüs: miks NBA väljakutel kakluseks läks?

Andri Kiige
, spordikommentaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaklus otse palliplatsil, mis läheb asjaosalistele sõna otseses mõttes kalliks maksma.
Kaklus otse palliplatsil, mis läheb asjaosalistele sõna otseses mõttes kalliks maksma. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Möödunud laupäeval peeti NBA väljakutel, täpsemalt Lakersi kodus Staples Centeris maha hooaja esimene rusikavõitlus. Osalisteks suurima kaliibri staarid Chris Paul ja Rajon Rondo. Kalleid sõpru pidi üksteisest lahku tirima aga kuninglik kõrgus LeBron ise. Kas tõusis tüli tühjast või oli multimiljonäridel asja ka? Ja millised on tagajärjed?

Esmalt: mis toimus? Lakersi äär Brandon Ingram tõukas temalt vea teeninud James Hardenit. Sellele järgnenud klaarimise käigus hakkas Chris Paul sõrmega Rondo silmas sorkima, mispeale solvunud Lakersi mängujuht kostitas Pauli nina rusikahoobiga ja märul pääses valla.

Järgmisel päeval väitis süüdlasena näiv Paul, et näpu lükkas ta vastasele silma ainult seepärast, et Rondo oli talle näkku sülitanud. Rondo eitas sülitamist. Lakersi organisatsioon viis läbi sisejuurdluse, mille kokkuvõtte oli: usume mängijat. Siis aga imbus lagedale lähivaatevideo, millelt aimub Rondo huulilt lenduv tatiklimp.

Kohus peeti kohe: lühim, kahemänguline karistus Paulile, kolmene Rondole ja pikim algatajale Ingramile.

Eemaldatud mängijad palka ei saa, madin läheb seega kõrgeltmakstud Paulile kaks korda kallimaks kui oponentidele kahe peale kokku. Koomilised on teisedki selle valemi osad: Ingram, kes Hardeniga pusklema kippus, teenib käesoleval hooajal 5,7 miljonit, äsja NBA-ajaloo heldeima lepingu sõlminud Hardeni 40 vastu. Niisamuti peab üheksa miljoni dollarilise virelemisega leppima Rondo – Pauli 36 vastu. Lõpuks on nii Pauli kui ka Hardeni kontraht nelja-aastased, Rondo oma vaid aastane. Salavimm?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles