Postimehe video. Ralliliider Tänak: see on sõitmise asemel kulgemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kataloonia rallit nelja kiiruskatse järel juhtiv Ott Tänak võttis oma reedehommiku kokku positiivsetes toonides. Eestlase edu Elfyn Evansi ees on 11,7 sekundit, tiitlirivaalid Sebastien Ogier ja Thierry Neuville kaotavad vastavalt 24,4 ja 37,8 sekundit.

«Ilmselgelt oli hea hommik,» rääkis Tänak, kes on liider vaatamata sellele, et on kruusapäeval juba kolmas startija.

«Tingimused pole varajase stardikoha tõttu olnud kõige kergemad, aga vähemalt on meil kaks meest (Neuville ja Ogier – toim) ees, kes sõidujooni loovad ja üritame selle eelise igati ära kasutada. Seni on väga kena võistlus olnud: keerulistes kohtades võtame veidi ettevaatlikumalt ja kohtades, mida teame, pingutame. Probleeme pole,» rääkis Tänak.

Saarlase sõnul nõuab kolmandana katsetele pääsemine teistsugust sõidustiili.

«Olles rajal nii vara, puudub igasugune pidamine ja sa lihtsalt üritad oodata ja vaadata – see pole sõitmine või surumine vaid vastupidi, tuleb olla kindel ja sujuv, kurvis gaasi vajutamisega oodata. See ei tundu väga põnev, aga see on kõige kiirem moodus liiklemiseks,» selgitas ta.

Mida Tänak kavatseb pärastlõunaks «oma väikese Yarise», nagu ta selle kohta eile ütles, muuta? «Harilikult tehakse masin teiseks läbimiseks veidi jäigemaks, kui pidamist on veidi rohkem, nii et seda teemegi, aga mitte midagi dramaatilist. Masin on päris kenasti käitunud,» rääkis eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles