Ogier oleks rahul, kui Kataloonia ralli praegu ära lõppeks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville jahivad kõik MM-trofeed.
Ott Tänak, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville jahivad kõik MM-trofeed. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Sebastien Ogier ei pahandaks, kui Kataloonia ralli lõppeks nüüd ja kohe, sest nõnda oleks ta maksimaalselt lähedal MM-sarja esikohale, aga saaks Austraalias siiski nautida kahest suurrivaalist paremat stardikohta.

«Ma just kontrollisin, et kui ralli praegu lõppeks, oleks ma MMil kolmas ja ainult üks punkt Thierryst ja Otist maas. Poleks väga paha,» naeris neljakordne maailmameister WRC All Live otse-eetris. «Aga nädalavahetusel juhtub kindlasti veel nii mõndagi.»

Viiendat kohta hoidev Ogier ei olnud oma hommikuga eriti rahul – ta ei tundud end Fiesta WRC võistlusmasinas kõige mugavamalt. «Ei olnud minu jaoks eriti hea algus – olin pidamisega hädas ja kiirus polnud parim, eriti Toyota ja Otiga võrreldes. Pole mingit võimalust nende tempos püsida. See on veidi ärritav, aga ma pingutan edasi, nagu alati ja loodetavasti on teisel läbimisel pidamine parem,» rääkis M-Sporti liider ja lisas, et ka Fiesta viimased arendused, mis aitasid tal Walesis esikoha võtta, ei tööta Kataloonias sama hästi.

Esimesena rajal olnud Thierry Neuville kommenteeris, et tema jääb vaatamata hetke kaheksandale positsioonile oma hommikuga rahule. «Läks meie stardikohta arvestades päris hästi. Pingutasin üpris kõvasti. Püsisime esimesel kahel katsel Ogier tempos, aga kolmandal polnud võimalustki,» nentis belglane. Kõnealuse kolmanda, ralli pikima katse kohta ütles ta nii: «Oli palju käänulisem ja libedam. Kohati oli väga raske rütmis püsida ja tegin ka väikeses vea, kuhu kadus 3-4 sekundit. /…/ Ilma teepuhastuskohustuseta oleksin hea aja sõitnud.»

Neuville loodab, et olud pärastlõunal paranevad, aga ülemäära suuri lootusi ta ei hellita. «Eks natukene tuleb veel puhastada, sest pisemad autod on vahepeal sealt üle käinud. Kui kõik tunnevad katseid nii hästi nagu siin, siis on väga raske esimesena teel olla ja teistest kiiremini sõita,» rääkis MM-sarja liider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles