Postimees TV: Žalgiris teenis lisaajal Panathinaikose üle väärt võidu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Euroliigas teenis Kaunase Žalgiris hooaja teise võidu, kui alistas võõrsil Ateena Panathinaikose lisaajal 87:83.

Poolaja võitis Žalgiris 44:33 ning viimasele veerandajale mindi leedukate 58:51 eduseisus. Kui kohtumist jäi mängida veel neli minutit, pääses kodumeeskond Panathinaikos üle pika aja Ioannis Papapetrou kolmesest 66:64 juhtima. Ent Žalgirist see ei murdnud.

50 sekundit enne matši lõppu tõi Žalgirise mängija Aaron White läbimurdest tabloole 70:70 viigi. Järgmisel rünnakul lahendas James Gist efektselt alley-oop söödu ning viis kodumeeskonna taas kahega ette. Kuus sekundit enne normaalaja lõppu tõi tabloole viigi Brandon Davies – 76:76.

Normaalaja viimase viske võttis enda peale Nick Calathes, kes eksis kaugviskel ning mäng läks lisaajale. Lisaajal oli Žalgiris Panathinaikosest 11:7 parem, kirjutades tabelisse 87:83 võidu.

Žalgirise parim oli 18 punkti visanud Davies, Thomas Walkup viskas 14 ning White 13 punkti. Panathinaikose resultatiivseimaks kujunes 22 punktiga Calathes. Nii Žalgirisel kui Panathinaikosel on Euroliigas kirjas kaks võitu ja kaks kaotust.

Barcelona alistas aga võõral väljakul Istanbuli Darüssafaka 79:71. Võidu kindlustas Kataloonia meeskond endale viimasel veerandajal, mis võideti 21:7. Kusjuures, Istanbuli mängijate punktid viimasel veerandajal tulid kõik vabavisetest. Barcelona resultatiivseim oli 18 punkti visanud Chris Singleton, Istanbuli eest tegi hea mängu 17 punkti visanud Michael Eric.

Barcelonal on tabelis kirjas kaks võitu ja kaks kaotust, Darüssafaka võit ja kolm kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles