PM Kataloonias. Latvala võitlusest Sébidega: neil on rohkem tiitleid, kuid mul enam WRC-starte

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota meeskonda kuuluv Jari-Matti Latvala läheb Kataloonia MM-ralli viimasele võistluspäevale vastu 4,7 sekundilise edumaaga Sébastien Ogieri ees. Kolmandat kohta hoiab Sébastien Loeb Citröenil, kes on kaheksa sekundi kaugusel.

Kui WRC TV küsis laupäevaste katsete järel soomlaselt kas ta tunneb survet, kuna talle hingavad kuklasse prantslased, kel on kokku 14 MM-tiitlit, vastas Latvala enesekindlalt: «neil on rohkem tiitleid, kuid mul on enam MM-starte.»

Latvalal on karjääri jooksul ette näidata 194 MM-starti, viiekordsel maailmameistril Ogieril 135 ja üheksa korda tiitli võitnud Loebil 172.

Laupäevaste katsetega seitsmendalt kohalt teiseks tõusnud Ogier võttis palju aega esikohta hoidva Latvala käest tagasi just päeva eelviimasel katsel. Toyota piloot selgitas, et maksis lõivu WRC TV-le, mis näitas Montmelli katset otseülekandes.

«Pidime katse starti ootama oma seitse minutit, mis ei olnud mulle üldse meeltmööda. Selle ajaga jahtusid rehvid maha ning startida oli raske. Siis hakkas päris tugevalt vihma sadama. Kuigi mu autol olid sobilikud rehvid, muutusid teeolud päris libedaks.»

Pühapäeval ootab sõitjaid ees neli asfaldikatset kogupikkusega 61,7 km. «Pühapäevased katsed peaksid olema rohkem asfaldirallile omased, sest lõigata teepervedelt enam nii palju ei saa. Tee peaks püsima puhtam ning ma ootan neid katseid põnevusega,» oli Latvala pühapäeva osas lootusrikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles