Videod: Leicester City omaniku helikopter kukkus staadioni kõrval alla ja lahvatas põlema (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leicesteri omaniku kopter kukkus alla ja süttis põlema.
Leicesteri omaniku kopter kukkus alla ja süttis põlema. Foto: AP / Scanpix

Inglismaal Leicesteris kukkus laupäeva õhtul pärast Leicester City ja West Ham Unitedi vahelist jalgpalli kõrgliiga kohtumist staadioni kõrval alla kodumeeskonna omaniku Vichai Srivaddhanaprabha helikopter.

Parklasse kukkunud lennumasin lahvatas põlema. BBC kirjutab viitega perekonnale lähedalseisvale isikule, et helikopteris viibis ka Srivaddhanaprabha, kes oli eilse mängu ajal staadionil. Tai ärimehel oli alati kombeks kopteriga staadionile saabuda ja sealt lahkuda. Küll aga pole veel teada, kui palju inimesi kokku helikopteris viibis. 

Päästetöötajad tegutsevad allakukkunud kopteri vraki juures.
Päästetöötajad tegutsevad allakukkunud kopteri vraki juures. Foto: BEN STANSALL / AFP / Scanpix
Foto: BEN STANSALL / AFP / Scanpix
Vichai Srivaddhanaprabha (keskmises reas paremalt esimene) vaatamas laupäevaõhtust Leicester City ja West Ham Unitedi kohtumist.
Vichai Srivaddhanaprabha (keskmises reas paremalt esimene) vaatamas laupäevaõhtust Leicester City ja West Ham Unitedi kohtumist. Foto: DARREN STAPLES / REUTERS / Scanpix

Sky Sportsi reporter Rob Dorsetti sõnul oli kopter mängu järel õhku tõusnud väljakult, nagu tavaliselt. Mõni sekund hiljem näis aga, et piloot kaotas kopteri üle kontrolli ja see kukkus vaid paarisajameetrise lennu järel alla. Ühe pealtnägija väitel ei töötanud korralikult sabarootor ja see pani kopteri kontrollimatult pöörlema. Daily Maili teatel on tegemist kaks aastat vana AgustaWestland AW169 tüüpi kopteriga.

«Kopteri kerkis juba staadionitribüünide vahelt spiraali mööda keereldes ja kukkus siis vastu maad. Allakukkumise hetkel käis kõva pauk ja siis lahvatasid leegid. See kukkus kuskile teisele poole parklat, kus vist inimesi polnud. Värisen siiani,» kirjeldas The Telegraphi vahendusel juhtunut 40 aastat Leicesteri hooajapiletiga staadionil käinud Tim Acott.

Staadioni lähedal elav Leo Bruka rääkis The Telegraphile, et oli teel koju, kui õnnetus juhtus. «Nägin langevat kopterit, mis tiirles väga kiiresti. Minu ees oli politseiauto ja see võttis kohe suuna kukkumispaigale, sõitsin tema järel. Üks mees, kes vist töötab staadionil, avas meile värava. Kopter kukkus publikule mõeldud parklast teisele poole tara, võib-olla töötajate parklasse. Üks politseinik jooksis kohe kopteri juurde ja püüdis akent sisse lüüa, teine haaras tulekustuti. Sel hetkel nägin vaid mõnekümne meetri kaugusel valjusti nutvat naist, kes oli ilmselt kukkuvad kopteri eest napilt pääsenud. Leegid tõusid ja siis kõlas plahvatus. Kaks politseinikku püüdsid leeke kustutada, siis saabusid juba mängul olnud politseijõud, kes polnud veel jõudnud staadionilt lahkuda. Üks politseinik käskis mul filmimise lõpetada, sest keegi oli kopteris sees,» kirjeldas Bruka.

Mullu septembris jäi perekond Srivaddhanaprabha helikopter, mis täna staadioni kõrval alla kukkus, staadionil kaamerasilma ette. Täpselt samamoodi maandub see iga mängu järel väljaku keskringis ja tõuseb sealt õhku.
Mullu septembris jäi perekond Srivaddhanaprabha helikopter, mis täna staadioni kõrval alla kukkus, staadionil kaamerasilma ette. Täpselt samamoodi maandub see iga mängu järel väljaku keskringis ja tõuseb sealt õhku. Foto: Mike Egerton / PA Wire/PA Images/Scanpix

Tai ärimees Srivaddhanaprabha omandas Leicester klubi 2010. aastal, 2014. aastal tõusti Inglismaa esiliigast meistriliigasse ja 2016. aastal tuldi suurüllatusena Inglismaa meistriks.

Foto: twitter
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles