PM Kataloonias. Loebi julgus riskida tõi talle liidrikoha

Karl Mihkel Eller, Salou
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb ja  Sebastian Ogier.
Sebastien Loeb ja Sebastian Ogier. Foto: Ulises Ruiz / AFP

Sebastien Loeb tõusis Kataloonia ralli liidriks tänu julgele rehvivalikule, mis erines tema konkurentide omast.

Kaks katset enne Kataloonia ralli lõppu on Loebi edu teisel kohal paikneva Jari-Matti Latvala ees 7,1 sekundit. Kui Loebi konkurendid sõitsid hommikusi katseid pehmete rehvidega, siis Loeb valis oma Citroenile alla kõvema seguga rehvid.

«Rehvivalikut oli raske teha, aga tegin hea valiku. Surusin katsetel kõvasti ning sellest oli kasu,» ütles Loeb. «Olin üllatunud, et keegi teine samasugust valikut ei teinud. Aga tõesti, see oli parim valik.»

Valik pehmete rehvide kasuks langes sõna otseses mõttes viimastel sekunditel. «Tegin rehvivaliku 30 sekundit enne minekut. Meil olid autol all pehmed rehvid ning ma ütlesin ka kõigile, et lähme pehmetega peale. Autoni jõudes muutsin meelt,» ütles Loeb.

Kas Loeb mõtleb juba ka ralli võidust? «Võita oleks muidugi suurepärane. Ma ei taha asjadest liiga vara rääkida, sest meil on veel kaks katset sõita.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles