Milline äss! Loeb tegi MM-debüüdi siis, kui Rovanperä alles ilmavalgust nägi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: Citroen Racing

Esimest korda sel hooajal ei võitnud MM-rallit keegi MM-sarja üldarvestuse esikolmikust kui Kataloonia ralli parim oli üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb. Ent Loebi võidu puhul tuleb esile tõsta veel üks huvitav fakt: Loeb tegi MM-sarjas WRC-debüüdi samal nädalavahetusel, kui sündis täna WRC2 klassis võidutsenud soomlane Kalle Rovanperä. 

Rovanperä sündis 1. oktoobril 2000. aastal ning samal ajal oli MM-kalendris Korsika ralli. Seal tegi WRC-autol debüüdi 26-aastane Sebastien Loeb, kelle käsutuses oli Toyota Corolla WRC. Toona lõpetas prantslane ralli üheksanda kohaga.

Paar nädalat hiljem osales Loeb sama autoga San Remo rallil ning sai kümnenda koha. Aasta hiljem arvas Citroën ta San Remo ralliks enda meeskonda, Loeb sai teise koha ning edasine on juba ajalugu.

Oma viimase WRC rallivõidu sai Loeb aga 2003 päeva tagasi, 2013. aasta kevadel Argentina rallil. Ent Kataloonia on Loebi jaoks siiski meelispaik - selle on ta võitnud suisa üheksal korral järjest (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2018).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles