Heiki Nabil libises MM-pronks viimasel minutil käest (1)

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi kaotas MMi pronksimatšis kuubalasele Oscar Pino Hindsile.
Heiki Nabi kaotas MMi pronksimatšis kuubalasele Oscar Pino Hindsile. Foto: Ekraanitõmmis

Maadluse maailmameistrivõistlustel Budapestis kohtus Heiki Nabi kreeka-rooma maadluse raskekaalu (kuni 130 kg) pronksimatšis Kuuba esindaja Oscar Pino Hindsiga ja kaotas 1:3.

Esimesel minutil andis kohtunik Nabile paar suulist hoiatust, ent ei saanud eestlaselt soovitud reaktsiooni. Seega vilistati Nabile passiivsus, mis andis Pino Hindsile 1:0 edu ja võimaluse parterist lisa hankida. Selle kaitses Nabi aga edukalt ära.

Teisel poolajal oli kaotusseisus Nabi aga üritavam ja intensiivsem ning 1.50 enne kohtumise lõppu määrati passiivsus kuubalasele. Parterist Nabi punktilisa ei saanud, aga 1:1 seisu juures oli edu siiski tema päralt (viimasena teenitud punkti alusel).

Paraku oli Nabi selgelt väsinud ning viimasel minutil määrati talle järjekordne passiivsus ja Pino Hinds asus 2:1 juhtima. Nabi enam vastasele ohtlikuks muutuda ei suutnud ning võit ja MM-pronks kuulusid kuubalasele. Et matši lõpus proovis Nabi treener ebaõnnestunult videokorduse abil punkti teenida, sai kuubalane kirja ka kolmanda punkti ja protokolli läks kirja 3:1 võit. Nabile läheb kirja 5. koht.

Eile oli Nabi alistanud esmalt tituleeritud türklase Reza Kayaalpi 2:1 ja veerandfinaalis sama skooriga tšiillase Yasmani Acosta Fernandezi. Poolfinaalis jäi Nabi 0:2 alla venelasele Sergei Semjonovile.

Tegemist oleks olnud Nabi karjääri seitsmenda tiitlivõistluste medaliga. Seni on ta võitnud OM-hõbeda (2012), MM-kullad (2006 ja 2013), MM-hõbeda (2017), MM-pronksi (2014) ja EM-pronksi (2015).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles