Blogi: Suarez aitas kübaratrikiga Barcelonal Madridi Reali purustada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez
Luis Suarez Foto: Manu Fernandez / AP

Hispaania kõrgliigas alistas FC Barcelona koduväljakul 5:1 raskustes vaevlea Madridi Reali. 

Kohe kohtumise alguses oli domineerivaks pooleks Barcelona, surudes suuresti oma mängu peale. Juba 11. minutil kandis surve vilja, kui Jordi Alba hea sööt leidis üles Philippe Coutinho, kes palli kindlalt võrku suunas ja Barcelona 1:0 juhtima viis. 

Seejärel tegi Raphael Varane 30. minutil karistusalas vea Luis Suarez'i vastu, kes ka ise penaltit lööma asus ja selle kindlalt vasakusse nurka lõi. Poolajapausile läks Barcelona kindlas 2:0 eduseisus, Real poolaja jooksul väga ohtlikuks ei saanudki. 

Teise poolaja algus tõi mängu muutuse - Real survestas rohkem ja 50. minutil lõi Marcelo Reali kasuks värava tagasi. 2:1 seisult oli Modricil võimalik mänguseis ka viigistada, aga teele saadetud löök tabas posti ja põrkus siiski väljakule tagasi. 

75. minutil otsustas Luis Suarez mängu ise ära otsustada - Sergi Roberto tsenderdusest suunas ründaja palli peaga osavalt väravasse. Kaheksa minutit hiljem sattus Suarez Madridi väravavahi Thibaut Courtois'ga silmitsi ning tõelise kindlusega tõstis Barcelona ründaja palli üle väravavahi, vormistades sellega omale kübaratriki ning viies Barcelona kohtumist 4:1 juhtima. 

Arturo Vidal oli mees, kes vormistas Barcelona poolt lõppseisu, suunates tsenderdusest tulnud palli peaga kindlalt väravanurka. Nii lõppes kohtumine Barcelona ülekaaluka 5:1 võiduga. 

Liigatabelis asub Barcelona pärast kümmet peetud kohtumist liidrikohal 21 punktiga. Madridi Reali järjekordne kaotus tähendab seda, et kogutud 14 punktiga hoitakse liigas üheksandat kohta. 

Enne mängu: 

Madridi Real on sel aastal koduliigas tõelistes raskustes - pärast üheksat mängu asutakse liigas alles 9. kohal. Keerulises seisus on tänu sellele ka suvel peatreeneriks saanud Julen Lopetegui, keda ootab Barcelonale kaotuse puhul väidetavalt ees vallandamine. 

Reali suurimaks probleemiks on pärast Cristiano Ronaldo lahkumist just see, et meeskond ei suuda rünnakul väravaid lüüa. Sel hooajal on Real suutnud lüüa vaid 13 väravat, mis tähendab, et keskmiselt on suudetud mängus lüüa 1,4 väravat. Samas on viimase kuue kohtumisega löödud vaid kolm väravat. 

Barcelona on tunduvalt paremas seisus - pärast üheksat mängu ollakse liigas teisel kohal, aga liigat juhtival Atletico Madridil on 10. vooru kohtumine juba mängitud. Kui Barcelona suudab täna mängu võita, asutakse 21 punktiga kõrgliigat juhtima. 

Barcelona ainsaks probleemiks on suure liidri Lionel Messi puudumine - käevigastuse tõttu on argentiinlane väljakult eemal tervelt kuu aega. See tähendab ühtlasi ka seda, et see on esimene El Clasico alates aastast 2007, kus ei osale nii Ronaldo kui ka Messi. 

Barcelona ja Madridi Real on ajaloo jooksul omavahel La Ligas kohtunud 176 mängus, millest Barcelona on võitnud 70 ning Real 72, viiki on mängitud 34 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles