Blogi: Hamilton tuli viiendat korda maailmameistriks, Verstappen võitis sõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton on nüüdsest viiekordne maailmameister.
Lewis Hamilton on nüüdsest viiekordne maailmameister. Foto: ISSEI KATO / REUTERS / SCANPIX

Vormel 1 sari jõudis oma järjega Mehhiko etapini. Kuigi etapivõidu võttis Red Bulli piloot Max Verstappen, tuli neljandana lõpetanud Lewis Hamilton viiendat korda maailmameistriks.

Esimeselt stardipositsioonilt alustanud Daniel Ricciardo start ebaõnnestus ning kohe pääses sõitu juhtima Max Verstappen. Teisena sai minema Hamilton ning Ricciardo ise alles kolmandana. Neljas oli võitu vajanud Sebastian Vettel. 

Kohe alguses sai aga selgeks, et kuuma ilma tõttu tuleb rehvidega kõvasti probleeme, kuna rehvide seisukorra üle hakati kurtma juba pärast esimest kümmet ringi. Pärast boksipeatuseid suutis Verstappen oma esikoha säilitada ja seda ta rohkem käest ära ei andnudki. 

Hamilton oli selgelt teistest aeglasem ja tema ülesanne oli masin turvaliselt lõppu tuua. Teise koha pärast võidelnud Ricciardo ja Vetteli lahing sai otsa kümme ringi enne lõppu, kui Ricciardo masina mootor koostöö lõpetas. Nii sai sõidu teise koha Vettel, kes sellega aga MM-tiitli heitluse kaotanud oli. 

Kolmandaks kerkis Vetteli meeskonnakaaslane Ferrarist, Kimi Räikkönen. Neljandaks tuli targalt sõitnud Hamilton, kes sellega ühtlasi ka viienda MM-tiitli kindlustas.

Viiendana lõpetas Vatteri Bottas, kuuendaks tuli Nico Hülkenberg, seitsmes oli Charles Leclerc, kaheksas Stoffel Vandoorne, üheksas Marcus Ericsson ning viimasena teenis punkte Pierre Gasly.

Enne sõitu:

Lewis Hamiltoni maailmameistriks tulemist saab takistada teoreetiliselt veel vaid Sebastian Vettel, kuid see ei sõltu enam sakslasest endast. MM-sarjas on võimalik maksimaalselt veel teenida 75 punkti (sõita jääb pärast Mehhikot veel ka Brasiilias ja Araabia Ühendemiraatides) ja Hamiltoni edu Vetteli ees on enne Mehhiko sõitu 70 punkti. See tähendab, et kui Hamilton lõpetab täna vähemalt seitsmendal kohal, on britt tulnud viiendat korda maailmameistriks.

Mehhiko GP-d alustab esimeselt stardipositsioonilt Red Bulli piloot Daniel Ricciardo, teiselt kohal alustab sõitu Ricciardo meeskonnakaaslane Max Verstappen, kes on kogu nädalavahetuse jooksul suutnud näidata suurepärast hoogu. Nende järel stardivad kolmandalt kohal Hamilton ning neljandalt Vettel.

Mehhiko Vormel 1 etapp algab Eesti aja järgi kell 21.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles