Cretu asub juhendama Poola tippklubi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu.
Gheorghe Cretu. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti meeste võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu asub juhendama seitsmekordset Poola meisterklubi Rzeszowi Asseco Resoviat.

Rzeszowi Asseco Resovia on Poola kõrgliigat alustanud nelja järjestikuse kaotusega ning paikneb ühe punktiga 14 meeskonna konkurentsis 13. kohal. Klubi juhtkond otsustas pärast ebaõnnestunud hooaja algust Andrzej Kowali teenetest loobuda ja palgata Cretu.

50-aastase Cretu jaoks pole Poola kõrgliiga võõras paik, sest aastatel 2014-2017 juhendas rumeenlane sealset Lubini Cuprumit. Tema eelmine koduklubi oli Venemaa kõrgliigas mängiv Belgorodi Belogorje, kus Cretu töötas eelmise hooaja alguses paar kuud.

Rzeszowi Asseco Resovia on küll seitsmekordne (1971, 1972, 1974, 1975, 2012, 2013, 2015) Poola meister, kuid möödunud hooajal saadi kohalikus kõrgliigas alles kuues koht. Hooajal 2014-15 jäädi Meistrite liiga finaalis alla Kaasani Zeniidile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles