Kataloonias võidutsenud Loeb: autoralli MM-sari muutus minu jaoks taas ahvatlevamaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Kataloonia MM-rallil võidurõõmu maitsta saanud üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb andis teada, et viimane võit muutis tema jaoks tuleva hooaja palju ahvatlevamaks.

Loeb nõustus hooaja alguses tegema kaasa kolmel MM-etapil Citroeni roolis. Esmalt tuli Loeb starti Mehhikos, kus ta kohe maailmale tõestas, et vanameister on endiselt hoos. Siis rikkus esikohalt sõidu purunenud rehv. Teist korda tuli Loeb starti kevadel Korsika rallil, kus kahjuks heitlus võidu nimel teisel katsel toimunud väljasõidu tõttu pooleli jäi.

Nüüd kolmandat korda sel hooajal starti tulnud Loebi käest uuriti enne etappi palju, kas teda võib uuel hooajal rohkem MM-sarjas sõitmas näha. Kuigi prantslase põhitöö rallikrossi MM-sarjas Peugeot' meeskonnas lõppes ootamatult selle aastaga, ei andnud vanameister kuidagi mõista, et ta plaaniks sarja naasta. Pigem lausus Loeb, et naudib antud võimalust, aga täiskohaga sarja naasta ta kindlasti ei plaani.

Nüüd pärast Kataloonias saavutatud imelist võitu on olukord veidi muutunud. «Väga mõnus tunne oli olla tagasi tipus ja võidelda esikoha nimel. Ma pean tunnistama, et see võit muutis ka tuleva hooaja minu jaoks veidi ahvatlevamaks,» lausus Loeb Autospordile.

«Ma pean tunnistama, et ma tunnen ennast autorallit sõites kõige kodusemalt, ralli on minu jaoks loodud spordiala,» seletas Loeb, et vaatamata aastatele rallikrossi sarjas, meeldib talle endiselt metsa autoga kihutama saada.

«Teistpidi vaadates, ma mäletan täpselt, miks ma ühel päeval otsustasin autoralliga lõpparve teha. Sellest ajast on muidugi palju möödas ja tänu sellele on ka asjalood muutunud ja arenenud. Kas ma tulen tulevikus täiskohaga sõitjana tagasi? Ei, seda ma ei soovi,» kinnitas Loeb.

«Siiski on võimalus olemas, et ma tulen ka tulevikus mõnedel MM-etappidel starti.  Kahjuks on seda mõtet küllaltki keeruline teostada. Hetkel ma veel ei tea mis tulevik toob. Ühe variandina jätkan rallikrossi sarjas Peugeot' masinatega, aga oma enda meeskonna all,» avaldas Loeb oma mõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles